EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22033

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ingang DAF II-terrein

Beschrijving

.


Geplaatst op

31-10-2009

Reacties:

Datum: 31-10-2009
Naam: Wibo Pieters  
img

Dit is niet de ingang van DAF 2 maar van DAF 3 ofwel DAF SP. De foto is op z'n vroegst 1978 genomen gezien de Fiat Ritmo links en Peugeot 305 rechts op de foto. Beiden werden in 1978 geïntroduceerd. DAF 3 is inmiddels in 2008 afgebroken .


Datum: 31-10-2009
Naam: Hugo Kamp  
img

Beste Wibo, de geplaatste foto is inderdaad niet de ingang van DAF 2 maar echter ook niet van DAF 3 - SP.
Dit was n.l. een tijdelijke portiersloge met slagboom op het DAF 2 terrein zelf naar het Research Center medio 1985. Tijdens de ontwikkeling van de F95 is deze loge geplaatst naast de voormalige ingang van DAF 2 op de Geldropseweg. Geautoriseerd personeel moest zich hier legitimeren en aanmelden. Links op de foto zie je de Geldropseweg en rechts boven het RC gebouw is het reeds afgebroken hoofdkantoor van DAF aan de Rondweg-Geldropseweg, nog zichtbaar.


Datum: 31-10-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Alleen de mensen die op experimenten werkten mochten door deze poort. Meestal zat hier een bewaker uit Tongelre. Hij was een liefhebber van accordeon muziek uit Tirol, welke hij ook altijd draaide vanaf een cassette bandje. Dat was nog uit de tijd dat iets geheim moest blijven. Ik weet echter niet wat? Er werd getracht door de autopers iets te weten te komen over ontwikkeling denk ik. Het verhaal ging dat er wel eens telelenzen waren gezien van af de Geldropseweg. De ramen werden daarom nog al eens gauw geblindeerd met lamellengordijn. Het rechtse gebouw werd gebruikt voor een computer. De temperatuur en vochtigheid werd secuur in de gaten gehouden. Er was ook nog sprake van een lichte overdruk. Tijden veranderen.


Datum: 31-10-2009
Naam: Wibo Pieters  
img

Wil, je hebt helemaal gelijk. Wat stom van me. Ik werk daar nota bene. Toen ik in 1982 stage liep bij Beproeving Voertuigen was de situatie nog zo. Je moest een apart parkeerpasje hebben om binnen de hekken van RC te mogen parkeren. Dat had ik niet, maar een gekopiëerd pasje deed wonderen. Toch moest je uitkijken. Als je van de Geldropseweg af het terrein opreed kwam er eerst een rotonde daar kon je kijken welke bewaker er stond. Bij één bepaalde bewaker hoefde je het met een gekopiëerd parkeerpasje niet te proberen. Dan reed ik maar door naar de algemene parkeerplaats. Als we met de beproevingsvoertuigen de weg op moesten dan moest dit poortje uiteraard ook gepasseerd worden. Een van de beproevingsmensen had nog een appeltje met de dienstdoende bewaker te schillen. Toen de slagboom openging reed hij heel langzaam weg tot de uitlaat ongeveer bij de bewaker was. Vol gas en de man werd door een zwarte rookwolk hoestend en proestend aan het zicht onttrokken. Het is tussen die twee nooit meer wat geworden. Ik denk dat deze situatie ongeveer 1989 is opgeheven. Tegenwoordig zijn de bewakers vervangen door pasjes die de deuren laten openen. Het gebouw met de computer was het ISA-gebouw. Dat is rond 1989 afgebroken.