EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7548

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Mathildelaan

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum-Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oude Belastingkantoor aan het Eindje.

Beschrijving

Aan de Woenselse kant van het hoogspoor: "de Luus" aan de Lijmbeekstraat, waar de Molen Lucifers werden gemaakt, het Woenselse Boys-stadion aan de Kabelstraat met daarachter de BARA-fabrieken aan de Steenstraat.


Geplaatst op

25-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-11-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

In het oude belastingkantoor heeft mijn tante Lies (de Lepper Kruisstraat 95 / 49 foto 5423) gewerkt. Ze was daar telefoniste/centraliste (als enige) en bracht ook de koffie rond. Als zij koffie rondbracht in het gebouw, werd de telefoon dus niet opgenomen! Later is ze mee verhuisd naar de Karel de Grotelaan.


Datum: 25-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Na de aanleg van het hoogspoor liep het Bels lijntje achter de sigarenfabriek van Kessels en Van Hussen langs. Hiervoor was de villa van Kessels en een stuk van de sigarenfabriek van Rodrigues afgebroken.


Datum: 05-03-2007
Naam: Will van Oers  
img

Het voormalige belastingkantoor stond niet aan het Eindje maar in de Gagelstraat.


Datum: 15-03-2007
Naam: Peer Retera  
img

Volgens mij moet je wel heel goed kijken waar jullie het nou over hebben. Ik zie gewoon het PSV-terrein, de Mathildelaan, de Ventoseflat en het voormalige terrein waar nu het politiebureau staat. Of is dat te makkelijk?


Datum: 17-03-2007
Naam: Will van Oers  
img

Antwoord aan Peer, het witte gebouw rechts op de foto is het voormalige belastingkantoor, vroeger een sigarenfabriek. Dit is inderdaad het terrein van het huidige politiebureau.


Datum: 11-09-2007
Naam: Rosetta Goolaerts  
img

Nou dat witte gebouw was toch ook naderhand de LEAO, MEAO en HEAO. Ik ben blij dat ik die foto nu heb. Hopelijk geven twee vroegere vrienden hier nog commentaar op en dat zijn Pascal en Prosper. Ze hadden toen kamers op de Mathildelaan en kwamen veel bij ons in de zaak, trouwens de hele school [tafelvoetballen].


Datum: 15-09-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ja ik ken dat witte gebouw nog wel. Daar heeft een bijzonder vriendelijke belastingambtenaar mij geholpen om een formulier in te vullen voor een Belgische studiebeurs (BFr 10000). Ik kwam immers als in Nederland opgegroeide en opgeleide Belg niet in aanmerking voor Nederlandse studiefinanciering. Ik ben dan ook altijd werkstudent geweest. Van die Belgische beurs kon ik ternauwernood mijn Drum betalen in de jaren 60.


Datum: 15-01-2009
Naam: Henri Barten  
img

De beschrijving bij de foto misleidde mij in eerste instantie ook. Waar die lampen staan is inderdaad PSV, maar rechts bovenin zijn de BARA-velden van de Woenselse Boys zichtbaar achter dat rijtje bomen, met daar weer achter de BARA-fabriek. De Kabelstraat is niet te zien en bevindt zich rechts naast de foto. Boven het belastingkantoor zie je gebouwen achter op het terrein van 'de luus'. Ik zou de foto ook eerder beschrijven als Mathildelaan met rechts van het spoor Woensel en links Strijp.


Datum: 21-03-2016
Naam: Gerard van de Vorle  

Van de stad tot de aan de rode auto was Parallelweg, daarna Mathildelaan.


Datum: 21-03-2016
Naam: Eric Kemperman  
img

Het was vroeger Parallelweg vanaf het station tot aan de Gagelstraat. Vanaf de Gagelstraat was het Mathildelaan. Na aanleg van het hoogspoor is dat veranderd in 18 Septemberplein tot de Emmasingel en daarna Mathildelaan. Ten tijde van deze foto was dat waarschijnlijk al zo.