EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7248

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
RKVV Tongelre. (4)

Beschrijving

Hier is weer zo'n mooie van onze Tongelrese voetbalhelden. Met dank aan Ben Brekelmans die mij een duidelijkere versie toezond dan ik zelf had. Staand linksboven: W. van Wetten (bestuurslid) - P. v.d. Sande (grensrechter) - T. van Overbruggen - T. Middel - A. Hertog - G. Gudde - T. Rulkens - P. de Vet - P. v.d. Sluijs (trainer) - G. Mathijssen (verzorger). Hurkend linksonder: F. de Vet - J. Beelen - J. Sauvé - A. v.d. Pasch - W. v.d. Heijden - J. Jaspers (reservekeeper) - J. v. Gerwen. Mooi hè.


Geplaatst op

14-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Dit is de kampioensfoto 3e klasse KNVB seizoen 1967/1968, waardoor promotie naar de tweede klasse. Helaas zijn hiervan al zeven personen overleden t.w. Wim van Wetten, P v.d. Sanden, Ad Hertogh, Peter de Vet, Piet van der Sluijs, G. Mathijssen en Jack van Gerwen.


Datum: 08-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Tongelre 1 werd in de thuiswedstrijd op 29 april 1968 tegen Rhode uit St. Oedenrode kampioen in de derde klasse A. Ze wonnen de wedstrijd met 2-0, door doelpunten van Frans de Vet en Jan Beelen. Scheidsrechter bij deze wedstrijd was Van Geenen uit Oss. Door deze overwinning was Tongelre niet meer in te halen door de concurrenten Bladella, Tivoli en Rhode. Van de 22 gespeelde wedstrijden won Tongelre er 15, ze speelden 5x gelijk en ze verloren 2x, wat een punten totaal opleverde van 35 (men kreeg toen nog voor een gewonnen wedstrijd 2 punten). Bladella en Rhode eindigden met 28 punten op de 2e en 3e plaats. Tivoli werd 4e met 27 punten. In de laatste wedstrijd van deze competitie won Tongelre nog met 2-1 van Tivoli. Taxandria (14 p.) uit Oisterwijk en NWC (11 p.) uit Asten degradeerden naar de 4e klasse.


Datum: 06-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Voor de volledigheid ook de voornamen even vermelden. Staande v.l.n.r.: Wim van Wetten, Piet van der Zanden, Antoon van Overbruggen, Tonnie Middel, Ad Hertogh, Gerrit Gudden, Tiny Rulkens, Peter de Veth, trainer Piet van der Sluijs en verzorger Gerard Mathijssen. Voorste rij v.l.n.r.: Frans de Veth, Jan Beelen, Jan Sauve, Ad van der Pasch, Willy van der Heijden, Jan Jaspers en Jack van Gerwen.


Datum: 07-03-2010
Naam: Tiny Rulkens  
img

Die voornamen wist ik ook nog wel, maar moet de Veth niet zonder h?


Datum: 19-04-2017
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Gecondoleerd jongens, met de ondergang van deze mooie club.


Datum: 19-04-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Naar ik begreep, is het volgende week aan de ledenvergadering te beslissen over het voortbestaan van deze al 97 jaar bestaande voetbalclub waarvan ikzelf ook nog een aantal jaren lid was. Met slechts vier vrijwilligers staat de club nu met de rug tegen de muur. Ik hoop dat er nieuwe krachten vrijkomen zodat die mooie vereniging kan doorgaan richting de 100 jaar. En dan opnieuw zo'n mooi feest als bij de opening van het nieuwe sportpark (zie o.a. foto 21343).