EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21343

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

328 Tongelresche Akkers

Straat:

Partituurlaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Opening Sportpark RKVV Tongelre (2)

Beschrijving

Het was een drukte van jewelste op 5 september jl. bij de opening van het nieuwe sportpark van de RKVV Tongelre. Op dit plaatje echte Tongelrese snoeten. Ongetwijfeld worden de oud-eerste elftalspelers, waarvan ik sommigen regelmatig tegenkom op deze mooie website, door veel mensen herkend.


Geplaatst op

08-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Helemaal links herken ik mijn vroegere collega Tini Claas (zie ook foto 20995) die een sigaret aansteekt. Naast hem, met leren jack Tini Vos en Willy van der Heyden, kleurig gestreept. Nog net herkenbaar, rechts voor Tini Rulkens, die destijds samen met Willy op de platte kampioenskar door Tongelre reed (zie foto 18584) Willy van Dijk staat achter Tini. Ook de andere snoeten komen me heel bekend voor maar hun namen schieten me nu helaas niet te binnen.


Datum: 09-09-2009
Naam: Jan Wijn  
img

Tegen de verdrukking in heeft het huidige bestuur de voetbalclub kunnen behouden voor Tongelre. Bijna iedereen in Tongelre zag dat door verloedering van het oude sportpark, en het tekort aan vrijwilligers deze roemruchte club in zijn bestaan zeer ernstig bedreigd werd tot het bijna onomkeerbare. Complimenten voor de organisatie van het zeer goed verlopen en bijzonder gezellige openingsfeest van het nieuwe voetbalpark. Ik heb begrepen dat er jonge vrijwilligers aan de slag gaan om de voetbalclub een zonnige toekomst te garanderen. Veel sportief succes.


Datum: 09-09-2009
Naam: Hennie Peels  
img

Is dat Tini Vos de schilder? Hij lijkt er na al die jaren nog sterk op.


Datum: 10-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Hennie, Tini is nog steeds die Tini. Tuurlijk, jij kent 'm wel, vlakbij, uit de Pres. Steynstraat.. Ik weet niet of ie schilder is. Wel weet ik dat het ook zo'n echte Tongelreman is, een duizendpoot die al van alles voor de RKVV heeft gedaan en nog doet: kantinebeheer, clubgrensrechter, terreinknecht-achtig werk enz. En volgens mij kwam hij ooit nog aan mijn voordeur om contributie op te halen. Maar dat kunnen ook toto- of lottocenten zijn geweest: Tini Vos ja, vader van a.s. bestuurslid Eric.


Datum: 10-09-2009
Naam: Hennie Peels  
img

Ben bedankt voor de informatie. In 1984 heb ik Eindhoven verlaten en het doet toch altijd goed om via de foto's op Eib nog oude bekenden te zien.


Datum: 30-01-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Opde foto met rood shirt met een witte sticker is Leo Ronken, oud speler en nu kantinebeheerde bij de voetbalclub en boven Tinie Claas, helemaal rechts op de foto is nog te zien Patrick van Overbruggen, zoon van Piet jr.