EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

20995

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Postsnoeten

Beschrijving

De vroegere vaste bezoekers van het bijpostkantoor aan de Kronehoefstraat zullen hem achter in het midden onmiddellijk herkennen: Tini Claas. Jarenlang was hij in de jaren zeventig de vaste "meneer achter het loket" van dat zo gemoedelijke en toen ook nog drukke postkantoor. In oud Woensel was hij a.h.w. Mister Postkantoor. Op deze foto wordt ie geflankeerd door, zoals hij het noemde "mijn jongens". Rechts Henk Janssen, de latere postkantoormanager van o.a. het toen gloednieuwe kantoor in de Heuvelgalerie. Links Ben Brekelmans die later ook het postmanagement is ingegaan. Het trio vormde eind zestigerjaren/begin seventies de "vaste" bezetting van dit Woenselse bijpostkantoor. Gehurkt zit Hans van den Bragt, ook een postsnoet die op de Kronehoefstraat heeft gezeten.Later is Hans naar de ING Bank gegaan. En Tongelrenaar Tini? Die rust lekker uit van die drukke tijden in zijn huis aan de Rustenburgstraat, samen met "ons Ger" en "du'n hond". Mooie mens, fijne collega!


Geplaatst op

07-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Ben! Bedankt! Ik zie graag foto's van "oude" collega's van onze "oude" Post! Goed te zien dat het met Tini goed gaat. Hans heb ik al lange tijd niet meer gezien, dus moest ik nog eens goed kijken. Henk Janssen en jij zijn heel goed herkenbaar, natuurlijk ook omdat ik jullie later nog vaker heb gezien. Wim Sonneveld zong (mijn Dorp) "Wat was het leven eenvoudig toen ..." Toen, toen gingen mensen gewoon geld halen en brengen op het Postkantoor. Toen, bracht de Postbode al het nieuws gewoon aan de deur. Toen, tot aan 1971 kwam de postbode zelfs twee keer op een dag. Toen kwamen er veel mensen van alles gewoon brengen aan de deur: de bakker, groenteman, melkboer, verzekering (Dela), schoenmaker - noem maar op. Nu gaat alles automatisch, via internet en onpersoonlijk. Ach, ik maak er nu ook gebruik van o.a. via deze site, maar deze levert toch weer dat "oude" gevoel van vroeger op! Nostalgie dus!


Datum: 07-08-2009
Naam: Paula Swinkels-Heijink  
img

Van het postkantoor "Kronehoefstraat" bewaar ik ook goede herinneringen, zeker met "d'n Claes"


Datum: 10-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Heeft iemand misschien ook nog een foto met een ander markant en bekend loketman nl. Wim Martens? Eerst op de Hertogstraat en later op de Tivolilaan?


Datum: 10-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Ik heb nog een klein verhaaltje over Ben en Henk. Zij, samen met collega Toon Schalkx, waren zowat tegelijk 25 jaar bij de Post. Ze hadden besloten om dat tesamen op één receptie te vieren, in de Bedrijfskantine van het Hoofdpostkantoor. Alle drie zaten ze in het management op verschillende functies. In die tijd was ik Kantinebeheerder en mocht de receptie regelen. Het leek me toen wel aardig om iets speciaals te doen, want drie managers tegelijk en op één recptie tegelijk, kom en kwam je niet vaak tegen. Het zegt ook wel iets over de onderlinge verstandhoudingen van deze 3. Affijn. Ik heb toestemming gevraagd en gekregen om voor deze speciale gelegenheid balpennen te laten bedrukken met (uit mijn hoofd opgezegd) "75 jaar Post - Ben Brekelmans, Henk Janssen, Toon Schalkx'. Deze gadget kon uitgereikt worden aan de gasten als herinnering. Op de receptiedag zelf was ikzelf flink ziek en kon er niet bij aanwezig zijn. Ik heb er zelf ook geen pen aan overgehouden, heeft iemand van jullie nog zo'n ding? Als kado kregen we bij die zending pennen een attachékoffer kado. Die heb ik later kunnen verloten onder de medewerkers van de Kantine die op de receptie gewerkt hadden.


Datum: 07-11-2012
Naam: Henk Janssen  
img

Wat een verrassing om deze foto hier aan te treffen. Een prachtige tijd daar op het kantoor aan de Kronehoefstraat. Elke dag met bus of brommer vanuit Stratum door weer en wind. Vaak kwam je dan ver voor opening van het kantoor daar aan en stonden er al ouderen in de kou te wachten om hun maandelijkse aow op te halen.
Die liet ik dan voor de openstelling al binnen als het koud was en als het er niet te veel waren, gaf ik hen ook nog koffie.
Op een koude winterdag toen het had geijzeld en het openbaar vervoer was stilgelegd, ben ik eens te voet van Stratum naar het kantoor aan de Kronehoefstraat gelopen om toch tijdig open te zijn.
Deze foto is gemaakt in de kantine van het grote postkantoor aan de stationsweg ter gelegenheid van de VUT van Tiny.


Datum: 24-08-2014
Naam: Yvonne Henderson  
img

Wat leuk om op deze foto drie bekenden aan te treffen terwijl ik helemaal niets met de post van doen heb!.Tini (van de zondagochtenden op het bankje bij de Collse watermolen), Ben via EiB en Hans van den Bragt als broertje van collega Hetty! Harstikke leuk!


Datum: 25-08-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

It's a small world, Yvonne. Helaas is Tini inmiddels niet meer onder ons.


Datum: 09-03-2015
Naam: A.van Overbruggen  
img

Tiny Claas(een neef van mij) is jarenlang ook een fanatieke supporter geweest van de voetbalclub Tongelre. Met hem langs de zijlijn, samen met zijn vrouw Gerda was het altijd, voor de andere supporters, lachen geblazen.De drie zonen van Tiny Claas, Herman, Maarten en Jos hebben ook alle drie bij Tongelre in het eerste gespeeld.
Herman is na zijn voetballoopbaan ook nog voorzitter geweest bij deze vereniging.
Op zondag nog met hem gesproken in de kantine van de club tijdens de rust van een lager seniorenelftal, waarbij Herman als scheidsrechter fungeerde. Na de wedstrijd stond hij hamburgers te bakken.'s- Maandags een telefoontje gekregen van mijn zus dat Herman overleden was. Inderdaad Ben:It's a small world. Genieten dus tijdens het kortstondige verblijf op deze aardkloot!.
Paula, de wederzijdse opa van moeders kant(d'n Claes) schreef zijn achternaam nog met ae. Hij kwam uit Sint Huijbrechtslille bij Achel. Na zijn huwelijk met Francisca Moonen uit Borkel en Schaft heeft hij zijn naam veranderd in Claas. Of was het de gemeente-ambtenaar die de naam verkeerd overnam??
Opa Claas is later ook nog veldwachter geweest in Tongelre.