EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7237

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Hermelijnstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Van der Puttlyceum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Puttlyceum, klas 3, 1959

Beschrijving

Klassefoto uit 1959 voor het noodgebouw aan de Hermelijnstraat. De volgende namen meen ik me te herinneren; Op de bovenste rij: Hans Geenen, Louis Goossens, Lodewijk Krijnen en (Henk?) Haagendoorn. Op de tweede rij: ?, ?, Truus Verspaget, Peter Pilgram, Peer Smolders, Fred van der Linden, Bert Hoek, Hans Gokken (erachter .... van der Kamp?) en mijnheer Giessen (Duits) Zittend: Marjo van Leeuwen, Netty van Veghel, Ineke Meeuwis, Ireen Wijnen, José Toirkens, ... van Liempt, ? ,?


Geplaatst op

13-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Als je goed naar de foto kijkt dan valt het op dat niet iedereen naar hetzelfde vogeltje kijkt. Na enig speurwerk heb ik het andere vogeltje gevonden. Kijk maar naar de Large version


Datum: 14-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Op foto een zagen 7 mensen het vogeltje en op de grote foto 6 mensen. 10 mensen zagen geen vogeltje of misschien een derde of vierde vogeltje. Hoeveel fotografen zouden er geweest zijn?


Datum: 24-11-2006
Naam: Louis Goossens  
img

José Toirkens (1944 - 13 nov 1993) was journaliste voor het NRC Handelsblad. In 1982 won ze de Anne Vondelingprijs voor haar artikelen.
Ik vermoed dat zij dezelfde José Toirkens is als op de foto. Is mijn vermoeden juist?


Datum: 12-12-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Ja Louis, zekers weten, dit is mijn nicht die vroeg is gestorven, de latere journaliste etc. Haar officiele naam was Sonja Josephine Toirkens, geboren 23-11-1944 te Woensel, en later gehuwd met P.T.O. Blokhuis. Ze verkaste naar Den Haag tenslotte. Vanuit het van der Puttcollege ging ze naar de journalistenschool in Breda. Haar vader Piet Toirkens bekostigde dan haar studie, haar moeder was van de familie Engels uit Woensel. Als de foto is genomen in 1959 dan woonde haar vader mogelijk nog op het ouderlijk adres, waar Jose was geboren. Later in 1965 woonde haar vader Piet Toirkens dan in de Claes Persoonslaan, hij was een uitstekend biljarter in Eindhoven, welbekend. Dit is een zeer zeldzame foto van Jose, een van de zeer weinige, zoniet de enige die er van haar is op die leeftijd (15 jaar). Ze had nog 3 zussen en een broer Harrie, de laatste woonde Amsterdam.


Datum: 23-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Correctie en aanvulling,
Bovenste rij v.l.n.r.:Hans Geenen, Louis Goossens, Lodewijk Krijne, Jan van Liempt, Theo Hagendoorn. Tweede rij: Lieske de Leeuw, Hannie van Breugel, Truusje Verspaget, Peter Pilgram, Peter Mulders, Fred van der Linden, Bert Hoek, Hans Gokken, Henk van der Kamp, klasseleraar Giessen(duits). Voor Fred v/d L. zit Wim van Tiel.
Zittend: Marjo van Leeuwen, Nettie van Veghel, Ineke Meeuwis, Irene Wijnen, Jose Toirkens, Hennie Jongen en Jose van de Ven