Fotonr.: 7212
Bijdrager John Viveen
Jaar: 1955
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Bleekstraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Vis |Viveen
Onderwerp 2: Personen |Families |Overige Families

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Fam. Viveen, Bleekstraat

Beschrijving Dit is de fam. Viveen bij hun 50-jarige bruiloft. De derde van rechts is Jan Viveen van de vishandel op het Hemelrijken. De tweede van links is Johan (mijn vader) met vishandel in de Reinkenstraat (Gestel). De middelste tante Annie, getrouwd met Herman Ummels, had een vishandel op het Lavendelplein. Marcel (rechts) stond met levende paling op de Woenselse Markt.
Geplaatst op 12-11-2006

Reacties

Datum: 13-11-2006
Naam: Jeannette Wassink img

John, is Jan Viveen de vader van Mieke? Zo'n 35 jaar geleden waren mijn zus en ik bevriend met haar, we zijn vaak bij hen op het Hemelrijken geweest! Heel gastvrije mensen!


Datum: 13-11-2006
Naam: Ben Brekelmans img

De uiterst rechts staande Viveen herinner ik me als de palingkiller van de zaterdagse Woenselse markt, uit de tijd dat vissen nog konden lopen. Uiterlijk onbewogen sneed ie koppen van levende palingen om ze vervolgens levend te villen en in zo'n gedeukt koperen schaaltje van zijn weegsschaal af te wegen. Afgrijselijk vond/vind ik het om zo met dieren om te gaan.


Datum: 13-11-2006
Naam: Erie Coolen img

Ben, je weet niet wat je mist; gebakken paling in het groen, heerlijk. Vol bewondering stonden de meeste mensen te kijken naar zijn handigheid. Nu is het misschien(!) uit de tijd, maar toen hoorde het er bij.


Datum: 13-11-2006
Naam: A.van Erp img

Als de paling dood was, was hij dikwijls al bedorven en niet vers.


Datum: 13-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen img

Jeanette, is de naam Wassink ook niet verbonden met viswinkels?


Datum: 13-11-2006
Naam: Jeannette Wassink img

Nee! Die vraag krijg ik overigens al heel mijn leven! De viswinkel van Wassink zat vroeger wel bij ons thuis in de buurt, maar het is geen familie.


Datum: 13-04-2010
Naam: Lieke Slegers img

Voor Marcel Viveen, zie foto 9640.


Datum: 13-11-2010
Naam: A img

Jan Viveen is mijn opa, drie kinderen; twee dochters en een zoon. Deze uit zijn eerste huwelijk. Hertrouwd met ?
<<< Wil je nog even je naam doorgeven? (red.) >>>


Datum: 07-02-2012
Naam: Winnie Claassen-Spelbrink img

Bij ons in de Van Speykstraat woonde ook een familie Viveen.


Datum: 28-04-2017
Naam: J.C.M. Viveen img

Antwoord op het bericht van 13 november 2010, Jan Viveen was hertrouwd met Mieke Klompmaker. Deze had een zoon Jacob en een dochter Mieke.


Datum: 26-09-2018
Naam: paul van der Cingel img

Ben, mijn vader was een Zeeuw en als we daar op familiebezoek gingen kwamen we altijd terug met een paar kilo levende paling in een juten zak. Thuisgekomen werd de zak geleegd in het bad, waar ze nog een paar dagen van het leven konden genieten. Na een week of zo was het bad weer leeg om gebruikt te worden voor het oorspronkelijke doel. Elke dag deed mijn vader wat Viveen ook deed; ik vond het een misselijk gezicht. Ze bleven maar kronkelen, voor mij een teken dat ze nog leefden, volgens mijn vader waren ze al dood. Het bakken deed hij overigens ook zelf. Mijn moeder, toch al geen keukenprinses, mocht dat niet doen en dat vond ze niet erg. Maar aan tafel was alles vergeten en aten we met zijn allen smakeliijk van de, inmiddels niet meer kronkelende stukken paling.