Fotonr.: 2361
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1992
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Bleekstraat
Onderwerp.: Panorama - Stadsoverzichten |Centrum-Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Panorama vanaf DELA-gebouw ri. Noord-Oost

Beschrijving Links het gebouw van de NRE aan het Havenhoofd. Beneden ligt de Bleekstraat aan de Dommel. Rechtsboven de Hefbrug met het witte Café De Valk.
Geplaatst op 31-12-2005

Reacties

Datum: 02-03-2011
Naam: Peter Geven img

In 1979 ben ik als student gaan wonen in de zolderkamer van het middelste huis Bleekstraat 17 (driehoekig dak) bij het echtpaar Sol. Mijn broer trok gelijktijdig links daarvan in (Bleekstraat 15) bij mevr. van den Akker, die toen al ca 80 jaar oud was. Na mijn afstuderen in 1985 kocht ik dit huis, Mevrouw van den Akker leefde nog een paar jaar in een verzorgingstehuis. Het was een prachtige plek ,centraal in de stad. Bijzonderheid is dat Bleekstraat en Bleekweg aan weerzijden van de Vestdijk de enige stukken in heel Eindhoven zijn waar woningen direkt aan de Dommel staan. In zoverre is dit als de grachtengordel van Eindhoven te beschouwen.
Toen ik in 1989 mijn woning met een klein winstje voor de achteraf bespottelijke prijs van 112.000 gulden verkocht, had ik nooit kunnen dromen dat de kopers 10 jaar later deze woning (overigens na uitvoerige verbouwing met subsisie van de gemeente) voor 695.000 gulden te koop durfden zetten.


Datum: 12-01-2013
Naam: Goos Dellevoet img

In een van die rode huizen, op deze foto 2de van links, waren in het verleden eieren te koop. De familienaam was Smeets. Gerrit Smeets heb ik hier in Australië ontmoet want hij had een aannemers bedrijf en daar heb ik verscheidene werken gedaan voor hem en Jantje Nouwens. Gerrit is een jaar of 12 geleden overleden, maar ik weet dat hij een broer had in Sydney. Gerrit had 2 dochters en ik geloof dat die in Perth, westen Australië wonen. Gerrit was een loodgieter van beroep. Misschien zijn er nog mensen die hen nog kennen en het café waar de van Bragts toen waren, was toen de Hefbrug.