EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

654

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

John Lamers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
John Lamers. (1)

Beschrijving

John Lamers begint zijn muzikale carrière op klassenavonden op de middelbare school in Eindhoven. Tijdens de talentenjacht Cabaret Der Onbekenden komt hij in contact met het Skyline Quartet, waarbinnen hij zich al spoedig een plaats weet te verwerven als zanger en slaggitarist. De groepsnaam wordt omgedoopt in John Lamers With Cees And His Skyliners. Zijn grootste hit scoort hij in 1966, als hij inmiddels weer als solist optreedt, met Ik Bewonder Jou. John schijnt nog steeds in Eindhoven te wonen.


Geplaatst op

01-07-2005

Reacties:

Datum: 23-01-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

John blies ook de saxofoon. Ik ben er in 1983 samen met Henk Spaan, Jo Brink en anderen mee op wintersport gegaan in Winterberg. Geen ski's gezien, maar er is voornamelijk muziek gemaakt door John en Henk samen met een plaatselijke band en veul gezopen. John gooide voor het gemak de microfoon gewoon in de sax. Mooie mens.


Datum: 21-11-2006
Naam: Joke van Hout  
img

John Lamers was verloofd met een meisje uit onze buurt in het Genderdal, Ilonka? Iedere keer als we hem zagen, zongen we ik bewonder jou. Die jongen moet gek van ons zijn geworden.


Datum: 22-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie ook foto 3624: John Lamers met Cees & his Skyliners. En Joke, het was inderdaad een Ilonka, maar hoe ze van achteren heette? Misschien dat Giovanni kan melden dat het nu Lamers is. Henk Spaan, jaja, van Hespa op de Leenderweg, heeft ook nog jaren bij The Skyliners gespeeld. Op het podium vond ik 'm op Buck Owens lijken.


Datum: 01-02-2007
Naam: Bert Van Herk  
img

Vrijwel elke gitarist, ook grootheden als George Harrison en Paul McCartney van de Beatles, startte met een Egmond-gitaar, een baggerproduct van Nederlands fabrikaat. Egmond-gitaren waren qua uiterlijk meestal nagebouwd van Gibson. Kenmerkend voor Egmond-gitaren waren de kromme halzen, slechte constructie en afwerking, de slechte intonatie, slecht geluid en slechte bespeelbaarheid. De Deventer muziekfirma Reichenbach weigerde destijds Egmond te verkopen met als motivatie: die dingen trekken al krom in de folder. Desondanks heeft Egmond een grote invloed gehad omdat het de enige betaalbare elektrische gitaar was. Wie de Egmond-periode doorkwam, was een doorzetter en zeker gemotiveerd om door te gaan. De prijzen voor elektrische Egmonds varieerden van fl. 125,- tot fl. 350,-. Vroege promotors van Egmond waren Peter en zijn Rockets, de Skyliners (met double neck Egmonds) en de Blue Diamonds.
Zodra de mogelijkheden zoch voordeden, werd de overstap gemaakt naar de middenklasse, die werd gedomineerd door Höfner. Andere merken waren Eko, Framus, Welson, Hagström en Davoli. Al deze gitaren waren van goede kwaliteit en mede door het Europese fabrikaat betaalbaar. De prijzen lagen tussen hfl. 200,- en hfl. 700,-.
Het Verre Oosten, waar tegenwoordig goede replica's van de Amerikaanse topmerken worden gemaakt, speelde nog geen rol. Tekst gevonden op het internet en dat vond ik wel leuk.


Datum: 23-11-2007
Naam: Rini Heldoorn(antheunis)  
img

De bewuste Ilonka van John Lamers heette Rensen, volgens mij zijn die ook getrouwd (geweest?).


Datum: 14-08-2009
Naam: Lowy Cremers  
img

Wat een geweldige site is dit. Krijg ik vanmorgen hier een e-mail van Henk Spaan van de Skyliners. Hij woont, net als ik, ook in Thailand. Wat is de wereld van de ex-Eindhovenaren toch klein. Henk, ik neem snel contact op vanuit Thani, Thailand.


Datum: 08-06-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Gisteren en vandaag gemaild met oude kennis Henk Spaan van de Skyliners en ik moet mijn commentaar van 23-01-2006 wijzigen. John zou ook de sax gespeeld hebben, maar dat was Joop Lamers, een andere muzikant dus.


Datum: 08-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 8323 kom je de Joop Lamers tegen die jij bedoelt, Gio. Joop is de vader van Monique, de toetsenvrouw/zangeres van de Bobby Setterband die onlangs een solo-single heeft uitgebracht.


Datum: 22-01-2017
Naam: Willy van Maasakkers  
img

Ilonka Biluska was begin jaren '70 de vriendin van John Lamers. John was zanger/basgitarist. Ik heb in die jaren met hem gewerkt in het John Lamers Kwintet voor artiestenbureau Jan Vis. Fantastische tijd en veel succes gehad. Saxofonist in dat kwintet was Ben Walraven(s?). Wie waren toen de toetsenist en zanger/gitarist?


Datum: 06-10-2017
Naam: Henk Spaan  

Schitterend al die reacties over John Lamers. Echter geen een enkele reactie waarvan de echte werkelijkheid juist is! Als iemand het voor 100% allemaal zeker weet, is het de drummer van de band Cees and his Skyliners, waarmee John Lamers vanaf het begin van zijn opkomst tot aan ... mee heeft samengewerkt en nog altijd contact heeft, namelijk Jack Bierens.


Datum: 06-10-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeeej Henk, laat Jack s.v.p. effe corrigeren wat scheef zit. Anders blijft over John het verkeerde beeld bestaan en da's natuurlijk niet goed. Alvast bedankt voor jouw bemiddeling!


Datum: 09-10-2017
Naam: Hans v/d Woerd  
img

Ik kwam in de jaren 75-85 veel bij zowel Cees als John thuis. Mijn ouders waren met beide families bevriend en ik was bevriend met hun kinderen. Ik ben zelfs eens met de familie van Cees meegeweest op vakantie en heb op zijn dubbelnekgitaar gespeeld. Van John heb ik de originele proefdrukken van singles die ik nu nog koester.
De vrouw van John heet (toen althans) inderdaad Ilonka.
Later heb ik pas begrepen hoe "groot" Cees en John zijn geweest en kom ik nog steeds regelmatig mensen tegen die hen kennen, en hun optredens nog voor de geest kunnen halen. O.a. in zaal Maanen in Valkswaard.