EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8323

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Dynamites

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
The Dynamites.

Beschrijving

The Dynamites in actie, een echt rock en roll orkest, dus daarbij ook de nodige actie en beweging. Leo van Dommelen, Joop Lamers, Oscar Remeeus, Henk van de Burgt en Willy Flohr.


Geplaatst op

03-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-01-2007
Naam: Rene van de Westelaken  
img

Volgens mij is Leo van Dommelen mijn collega geweest bij de Philips Bewaking. Nooit geweten van deze kwaliteiten van hem.


Datum: 03-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Rene, je zit goed. De familie Van Dommelen is echt een muzikale familie waarvan Leo's broers Tini, Jos en Theo plus zusje Ria nu in de maxiband Timeless spelen. Leo doet niks muzikaals meer, behalve luisteren. Mooie foto, Moon!!


Datum: 03-01-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Monique, jullie pa ziet er nog steeds zo goed uit, bietje grijzer, maar verder OK.


Datum: 15-01-2007
Naam: Henk v.d.Burgt  
img

Inderdaad, mooie foto. Ze speelden vroeger regelmatig in Valkenswaard (bij Wernaerts). Een echte rock 'n roll band, voor mij toen erg heftig om te zien en te horen. Volgens mij heeft Joop Lamers hiervoor nog muziek gemaakt met een oom van mij, Willie Laanen. Ik heb later nog enkele jaren met Henk van de Burgt muziek gemaakt. Zie foto 3625. Monique bedankt voor het opsturen van de foto. Deze is gemaakt tijdens de Pasar Malam party's in zaal Van Vilsteren in Helmond.


Datum: 15-01-2007
Naam: Roy Jansen  
img

Bij het zien van deze fraaie foto van de indorockgroep The Dynamites vraag ik mij af of misschien iemand ook een foto heeft of iets meer kan melden over The Gender Valley Guys. Ben en Nico Seras, Bert de Sera en Taco Schalks zaten hierbij. Ze kwamen uit de wijk Genderdal en zijn begonnen als The Rhythm Tigers. Het moet ca. 1960 geweest zijn en er heeft destijds een foto van hen in het Eindhovens Dagblad gestaan.


Datum: 16-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Goh Roy, Bert de Sera, mijn veel te vroeg overleden collega. Tijdens de periode van permanente kluisbewaking bij de Post, vormden Bert en ik een koppel. We brachten onze gitaren mee en zaten Terang Boelan en andere nummers te pingelen voor de kluisdeur. Heb nooit een foto van Bert's band gezien. Ik hoop dat die er nu via jouw oproep komt!


Datum: 16-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Willy was sologitarist tijdens mijn bovengenoemde invalbeurten bij de Heleja's. Chuck Berry-nummers als Johnny B. Goode e.d. speelde en zong ie als de beste. Hij heeft bij The Dynamites dus gebast. Het basloopje van Crazy Love was met de Guitar Boogie de eerste die ik in de vingers had. Harry van den Akker van de Skyliners leerde ze me. Willy's compliment is nog meer waard geworden nu ik weet dat ie zelf zo goed bas-te. Bedankt Henk!


Datum: 03-02-2007
Naam: Wim Markenhof  
img

Grandioos om nu eens andere foto van Oscar Remeeus te zien, dan het vage plaatje dat ik bij mijn Egmond dubbelnek archief bewaar. Bedankt Monique.


Datum: 05-02-2007
Naam: Piet Muys  
img

Dankzij deze foto ben ik in contact kunnen komen met Henk v.d. Burgt. Hij heeft voor mijn Indo-Rock-Gallery een aantal unieke foto's van The Dynamites beschikbaar gesteld. Arie Ribbens (Brabantse Nachten Zijn Lang) bleek zelfs nog drummer bij de Dynamites te zijn geweest in een van de oude bezettingen. Toets bij google de woorden 'dynamites eindhoven' in en je belandt op de site van The Dynamites met een hoog gehalte aan unieke Egmond gitaren.


Datum: 02-01-2010
Naam: Jerry Schalkx  

Toevallig kwam ik via via op jullie site terecht en zag dat jullie je afvroegen hoe het met Taco Schalkx gaat. Wel hij is mijn man en we hebben vanwege zijn werk jaren in Afrikaanse landen gewoond. Hij vertelde me dat hij vroeger in die band met Bert de Sera en Nico Saras had gespeeld.
Met Nico, die in Amerika woont, hebben we contact en met Bert, die Taco's goeie vriend was, hadden we tot aan zijn overlijden ook contact.
We hebben als het goed is nog ergens foto's uit die tijd liggen maar met alle verhuizingen moet ik goed zoeken. Als ik ze vind, stuur ik ze op.


Datum: 03-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

The Gender Valley Guys, Jerry! Ik weet dat meer Eindhovenaren op zoek zijn naar foto's van wat, naar men zegt, was: de allereerste Eindhovense Indorock-band! Vooral vroegere Eindhovense Indorockers die onlangs speelden op Back to the Sixties (zie o.a. de foto's op www.spanglefish.com/sixties) zijn hevig geinteresseerd. Mede namens hen hoop ik, dat je die foto's snel vindt en opstuurt. Alvast bedankt daarvoor!


Datum: 20-07-2017
Naam: Theodorus Niemeijer  
img

Mijn naam is Theodorus Niemeijer (Theo de Haan). Ik kom oorspronkelijk uit Valkenswaard en ben nu 66 jaar. Ik heb bijzonder mooie herinneringen aan de The Dynamites die ik voor het eerst in 1965 zag optreden in zaal Wernaerts te Valkenswaard, later Jo d'n Urste. Zij waren daar zo'n beetje het huisorkest, jarenlang. Wil Flohr ken ik goed, is later naar Helmond verhuisd, waar ik ook woon. Ik heb samen met Wil gewerkt bij schoenfabriek De Nirva in Valkenswaard. Later kwam ik hem tegen in 2001, toen ik bij de Lokale Omroep in Helmond werkte als presentator. Prachtige tijd was dat. Ik weet ook nog dat Wil Flohr speelde bij SHADE, dat was later ... toen The Dynamites ophielden. Mijn Facebookpagina is:


Datum: 14-05-2024
Naam: Ben Brekelmans  
img

Vandaag hoorde ik dat Oscar onlangs is overleden. Hij is 90 jaar geworden. Condoleances en sterkte voor zijn naasten!


Datum: 14-05-2024
Naam: Hans Michels  
img

Ben memoreerde het al en ik zag vandaag in het ED een kort berichtje over het overlijden (vorige week) van Oscar. Hij werd 90. Het berichtje in de krant heeft als kop "Muziekpionier overleden" en noemt Oscar een rock-'n-roll pionier en meldt dan dat Oscar de componist is van "Crazy love", waarmee John Lamers een hit scoorde. In een laatste zin wordt nog gezegd dat Oscar in The Dynamites speelde. Oscar maakte in 1964 ook deel uit van de laatste bezetting van de bekende Rhythm Kids. Zie ook foto 54109.