EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6431

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

Knabbel en Babbel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Knabbel en Babbel

Beschrijving

Deze foto kwam ik zojuist nog tegen, enkele maanden geleden gemaakt. Komt nu al van pas. Knabbel en Babbel zit hier op de hoek van de Tongelresestraat en de Wouwermansstraat. Het telefoonboek stuurt Knabbel en Babbel naar Tongelresestraat 232.


Geplaatst op

11-10-2006

Reacties:

Datum: 11-10-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Dit cafe werd in 1929 door Carel Ludovicus Roos-Tebak gebouwd en ging als cafe van start onder de naam Rembrandt. In 1942 werd het een kruidenierswinkel van De Gruyter (U weet wel: En 10% en Betere waar)In 1968 werd het weer een cafe nu met de naam Old Inn, uitgebaat door Henk Glaudemans.
In 1974 werd dit pand overgenomen door melkventer Ad van de Nobelen, deze Ad staat bij de carnavalvierders ook bekend als Ad d'n Urste de naam die hij dan ook aan zijn café gaf.


Datum: 11-10-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Baretta heeft hier nooit gezeten maar op de hoek Paulus Potterstr. Tongelresestr.! Ik werkte vroeger tegenover Baretta, hun snackbar moest wijken voor het flatgebouw nog net te zien links op de foto (flatgebouw magenta foto 6073)


Datum: 13-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Sorry allemaal, Baretta zat inderdaad een blokje terug. De Gruyter, Old inn, Ad d'n Urste, we hebben 't allemaal meegemaakt. De laatste keer dat ik hier kwam, toch weer een kleine 10 jaar geleden, heette het D'n Dokter of zo, klopt dat?


Datum: 17-10-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Het cafe heeft ook nog d'n Dokter geheten. Klopt!


Datum: 23-01-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Zat hier in de tijd van de Gruijter, op de andere hoek niet een sigarenwinkeltje? Ik kocht daar voor 5 cent een losse sigaret voor mijn vader.


Datum: 26-01-2007
Naam: Gerard van den Bosch  
img

Op de andere hoek zat bakkerij Schoof en een paar huizen verder woonde meester De Vries en daar tegenover meester de Schepper.


Datum: 19-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

In de jaren 50 en 60 zat in dit pand de Gruyter, en als je rechts de Tongelresestraat op ging zat als eerste een manufacturenzaakje (die verkocht garen, knopen ritssluitingen etc.), daarnaast was een tabakswinkeltje en daarnaast was een rijwielhandel en langs de winkel was een onderdoorgang die naar de werkplaats leidde. Iets verderop was een motorhandel van Blokken en een oud-papierhandel. Het waren allemaal kleine huisjes en daar heeft Gigold de stoelen vlechter ook nog gewoond voor hij naar de Paulus Potterstraat verhuisde. Aan de andere kant was in de Wouwermanstraat het eerste huis de kapperszaak van Merkelbach. En wat de bakker betreft dat was niet Bakker Schoof, die zat op de hoek van de Tongelresestraat - Pieter Breughelstraat, maar dat was Bakker Schoonhen. En op de andere hoek zat de slagerij van Piet de Vries. Volgens mij was dat niet meester de Vries maar meester Vriens en die woonde in de Lakerstraat. Meester de Schepper woonde wel op Tongelresestraat 123.