EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6322

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
ZOEKPLAATJE 2 >>> Opgelost: Barrierweg 228

Beschrijving

Dit weekend nog tijd over ? Waar lag dit rijtjeshuis ? De foto werd gemaakt door de vader van Helene.


Geplaatst op

07-10-2006

Reacties:

Datum: 15-10-2006
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Zijn de huisnummers op de oorspronkelijke foto met loep soms te lezen?


Datum: 21-10-2006
Naam: Hélène van Coppelmans- van Wielink  
img

Bedankt voor de tip. Het huis links heeft huisnummer 230 en rechts 228. Bij het vergroten zag ik dat mijn moeder met mijn oudste broer Bas geboren in 1930 voor het raam staan. Ze hebben echter nooit op huisnummer 228 gewoond. Ik denk zelf dat het de Hoogstraat is. Wie helpt verder?


Datum: 21-10-2006
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Dat zou inderdaad heel goed de Hoogstraat kunnen zijn. Pand bestaat nu niet meer. Op de plaats is nu een flat of kantoor, op de hoek van de Ringweg, ongeveer schuin tegenover het Ritahuis. Deze foto is dus zeer dichtbij dat andere zoekplaatje genomen, foto 6325 van de groentehandel, nu ook afgebroken, die net buiten de Ringweg lag. Ik zou zeggen voor 90% zeker de Hoogstraat, maar ik zou nog graag een passende bewijsfoto vinden!


Datum: 01-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Volgens mij is het een huis in de Gestelsestraat ter hoogte vanuit de Bennekel links voor de Rivierstraat. Daar woonde vroeger melkboer Wijnen, als ik het goed heb. Ik herinner mij dat, doordat ik daar vroeger altijd door reed met de fiets om er melk te halen.


Datum: 01-03-2007
Naam: Hans van Eck  
img

Als de huisnummers kloppen dan is het beslist niet in de Gestelsestraat. De huizen met deze nummers hadden/hebben geen tuin.


Datum: 26-08-2007
Naam: Dick Bonekamp  
img

Die aparte ramen met die wiebert erin herkende ik toen ik de foto voor het eerst zag. Maar ik wist niet meer waar, heb hele stukken Gestel doorgefietst op zoek naar deze ramen, tevergeefs. Toen eergisteren foto 13084 van het tijdelijke oorlogskerkhof aan de Barrierweg op mijn scherm kwam viel het kwartje. Maar op die foto hebben de huizen geen erker. Ben er vandaag even langsgefietst en warempel, Barrierweg 230 heeft een erker. De typische ramen zijn er niet meer, maar aan het begin van de weg (Boschdijkzijde) zijn er nog een paar die er nog bijna als bovenstaande uitzien. Dus wat mij betreft is dit geen zoekplaatje meer


Datum: 28-08-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Dick, geweldig dat je dit opmerkte. En dank voor je foto. Ik heb hem geplaatst als Large version. Echt onmiskenbaar hetzelfde huis. De kozijnen zijn veranderd, de ramen en deuren zijn veranderd, er zijn rolluiken aangebracht maar toch, let op het metselwerk, de dakgoot de schoorsteen, alles klopt. En als klap op de vuurpijl, de huisnummers. Ook voor mij staat het als een paal boven water, het zoekplaatje is opgelost.


Datum: 29-08-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Heel mooie oplossing, Dick. Klasse!


Datum: 16-10-2009
Naam: Wil Craamer  
img

Ik zelf woonde op nummer 222 in de Barrierweg. In dit pand woonde toen de familie Van Woensel, ik ken Nellie van Woensel.