EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6246

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brugstraat. (3)

Beschrijving

Brugstraat gezien vanaf de TH (TUe), met links op de hoek het caf? van Linssen.


Geplaatst op

04-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vertel verder Ad. Is daar achter de brug over de nieuwe loop van de Dommel en stond de fotograaf op de plek van de watermolen?


Datum: 06-10-2006
Naam: Ad Smits  
img

De Brug is over de nieuwe loop van de Dommel. De watermolen heb ik nooit gezien, die was al weg voor mijn geboorte. Maar volgens de luchtfoto's en plattegronden moet hij daar wel gestaan hebben.


Datum: 07-10-2006
Naam: Peter  
img

De kinderen staan ongeveer op de plaats van de watermolen, voor de watermolen stonden nog enkele woningen en had Joep Stark zijn kolenopslag. Daar waar de Dommel langs cafe Linssen stroomt stonden eerst een aantal imposante hoge bomen. Deze brug ligt er nog steeds ter hoogte van de Fontys, boven het witte hekje dacht ik het dak te zien van de woning van Ketelaars in de Columbusstraat, met links daarvan de daken van de stenen huizen van nr.1 t/m 11. Met daarachter de bomen van het Columbuskamp, met zijn rijen houten barakken die haaks stonden op het middenveld. Drukkerij de Zeeuw lag tegenover de kamptoegang die achter de winkel en loods van schilder Piet Loomans aan de Broekseweg was.


Datum: 24-01-2007
Naam: Jo Linssen  
img

Ad, Ik heb met mijn ouders in dit Café gewoond. Ik zou graag willen weten of jij in het bezit bent van foto's waarop het huis van de Fam. Bogers en van Dinter staan, daarnaast zat Kolenboer Stark. Tegenover deze huizen was vroeger de Speeltuin Groot Broek. Dit is het laatste stukje van de Brugstraat voor de Woenselse Watermolen.


Datum: 14-02-2007
Naam: Ad Smits  
img

Helaas Jo, meer foto's vande Brugstraat heb ik niet. Nooit geweten dat daar een speeltuin was. Waar lag die dan ongeveer?


Datum: 18-02-2007
Naam: Thea Keurentjes van Thoor  
img

Ja zeker lag daar de speeltuin, er werd ook elk jaar een wedstrijd gehouden vanuit de buurtvereniging. Ik weet nog goed dat mijn vader voor mij mijn fiets had opgemaakt, heel mooi hoor, en daarvoor kreeg ik de eerste prijs en dat was een schilderij. Ik was toen ongeveer 6 jaar en wat moet je dan met een schilderij (hihi).


Datum: 01-03-2007
Naam: Jo Linssen  
img

Ad, zie foto 9744