EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6221

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

Poeijersstraat*

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Bruggen Eindhovens Kanaal

Onderwerp 3.:

Poeijersbrug, Poeijersstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brug in zwaar weer.

Beschrijving

Poeiers Poeijers Poeyers (RHCe Beeldbank 0025642)


Geplaatst op

03-10-2006

Reacties:

Datum: 04-10-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Was dit echt de Poeijersebrug in zwaar weer, denk het wel maar je kunt er elke willekeurige brug van maken. Weet nog toen de Poeyersebrug er was, dat je echt een stukje omhoog moest. Na de oorlog 40-45 konde wij vanaf ons huis, waar ik toen woonde, op de poeyersebrug kijken. Maar veel nieuwbouw, die nu gesloopt wordt, maakte daar een eind aan.


Datum: 04-10-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Waar lag of ligt deze brug, als jong Eindhovenaar (42) kan ik hem niet direct plaatsen !? Over het Eindhovens kanaal ? Tussen Eindhoven en Geldrop toevallig ?


Datum: 04-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zie de lucht foto 2164. De brug lag in Tongelre vlak bij de grens met Stratum.


Datum: 05-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Mocht dit echt de brug van Poeijers zijn dan is dit altijd de Zuidkant, daar er aan de kant van de Poeijersstraat geen huis stond. Als dit dus de Zuidkant is, dan kijk je richting Eindhoven en kom je van de steenfabriek van Gloudemans. Kun je links naar de Geldropseweg en rechts over de brug naar de Poeijersstraat.


Datum: 31-01-2007
Naam: onbekend  

Dit is daadwerkelijk de Poeyersebrug. Het huis aan de linkerkant werd bewoond door Boelens. Wanneer je hier linksaf ging kwam je aan de linkerzijde nog een boerderij tegen, bewoond door een gezin zonder kinderen. Van oorsprong waren zij afkomstig uit Groningen of Friesland, dit was bijna aan de Geldropseweg. Wat de rechterzijde betreft, vanaf de Poeyersebrug richting Geldropseweg eerst het kinderrijke gezin Snoeyen. Zij was een grote vrouw en hij was vergeleken met haar erg klein, maar zijn prestatie's erg groot met ongeveer 20 kinderen. Dan een klein huisje met als bewoners Sjoeke Sjef daarna Bert en Marie schoenmakers met de kinderen Rina, Riek, Wout, Marien en Jan. Of deze volgorde klopt weet ik niet.
Rechtsaf over de brug zat aan de linkerkant de meubelfabriek van v.d. Sommen geloof ik. Als je op dit punt omkeerde ging je richting Zwaaikom waar aan die zijde een aantal huizen heeft gestaan en aan de andere zijde het kamp en verder niets tot aan de Urkhovensebrug.


Datum: 03-09-2008
Naam: Jan Joosten  
img

Recht over de brug en dan meteen links stond het pand van Hurco. Dit is volgens mij een groothandel in bakkerijprodukten, Het staat er volgens mij nog maar is wat verstopt achter andere panden. Enigszins verminkt. Ik lees weinig over deze firma , weet er iemand meer van??
<< Jan, voor de firma Hurco zie ook foto 16578 (red.)>>


Datum: 19-04-2009
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Van de brug af gezien richting Geldropseweg aan de rechterzijde woonde in een heel oud huisje de familie Werrens. Ik kan me nog herinneren dat er een sloot voor het huis liep waar je met een plank over moest en voor in de tuin stond het vol met goudsbloemen. Het was een familie met 6 kinderen, een zoon noemden ze Jan de zot, bekend in Tongelre. Drie van de zonen speelden accordeon en hebben lang hun brood daar mee verdiend op kermissen en feestjes. Ik heb helaas geen foto kunnen vinden. Jammer, bij een foto komen herinneringen.


Datum: 20-04-2009
Naam: Jan van der Meulen  

De eigenaar van het pand zal nog wel Jan van den Hurk zijn, hij woonde of woont nog op de Floralaan in Eindhoven. Of hij nog in bakkerijgrondstoffen werkt is mij onbekend.


Datum: 23-04-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Voor de juiste locatie van deze brug zijn nog duidelijk in de kanaalwand ,enkele tientallen meters naar het Oosten , richting Geldrop de beide basissen van de brug te zien , zowel ter rechter als ter linkerzijde van het kanaal (de brug van deze foto). De Poeijersstraat liep vanaf deze brug schuin weg naar de Geldropseweg over het huidige Daf terrein hetgeen nog vele jaren op veel plekken goed zichtbaar bleef, tot aan de Geldropscheweg..


Datum: 25-11-2009
Naam: Carla van der Meijden - Jeukens  
img

De familie Snoeyen kreeg bij de geboorte van het twintigste kindje de burgemeester op kraamvisite. Weer een inwoner meer voor Eindhoven, goed voor de groei, heeft hij misschien gedacht. Een van de oudere meisjes, Marietje, was bij ons verstelnaaister. Ik snapte er als kind niets van, zij was voor mijn gevoel al volwassen, en dan toch nog een baby in huis.