EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6026

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Insulindelaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Slachthuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Slachthuis. (4)

Beschrijving

Zie foto 6025 en zoek de verschillen en kleur de plaatjes.


Geplaatst op

21-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ik kan mij nog herinneren toen het slachthuis nog bestond was in dit gebouwtje een slagerij aan de rechtse kant en aan de linkse kant een kantoor. Dan heb ik over eind jaren 50 en de jaren 60. Op bepaalde dagen kon je daar dan goedkoper vlees kopen, dat rechtstreeks uit de slachterij kwam. Wil, waar wordt het gebouwtje nu voor gebruikt?


Datum: 18-06-2008
Naam: Gerry van der Kleijn  

Je kon er niet goedkoop vlees kopen dat bijna nooit maar je ging er wel naar toe toe om dat je gestuurd was om bloed in een fles te halen om thuis bloedworst te maken. En verder werd er vlees gemaakt om in div. slagerijen in de omgeving te verkopen.


Datum: 19-06-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Wat ik er van kan vertellen is het volgende. Paul Treurniet heeft een tijd lang de scepter gezwaaid over een kippenslachterij. Paul was voorheen een collega van mij bij Daf (vervoer en transport). Overigens is een andere collega van mij, v.d. Broek (Experimenten) met de dochter van de eigenaar getrouwd. Of dat allemaal verband met erkaar had weet ik niet en of de slachterij nog bestaat weet ik ook niet.


Datum: 19-06-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Je kon er wel degelijk goedkoop vlees kopen. Een keer per week of per maand was er het zogenaamde Vrijbankvlees te koop. Dit was vlees dat weg moest voordat het voor consumptie niet meer geschikt was. Werd vaak in de krant aangekondigd.


Datum: 19-06-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het vrijbankvlees betreft noodslachtingen. Waarschijnlijk na ongevallen of dergelijke omstandigheden. Het vlees is natuurlijk van een goede kwaliteit.


Datum: 06-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Elke vrijdag vanaf 1 uur werd er aan de zijkant van het slachthuis(aan de Ijzeren Man kant) vrijbankvlees verkocht. Hiervoor verscheen een kleine advertentie in de krant. Op vrijdag moest ik dan vanaf de Pastoor Petersstraat, waar ik de Mulo bezocht(we hadden een middagpauze van 12 tot 14 uur), over de Broekseweg, Brugstraat, over de zwarte pad langs het Spechten- en Tongelrevoetbalveld, door de Balistraat fietsen om een nummer op te halen bij het slachthuis. Dan ging mijn moeder vanaf de Hofstraat door o.a. het Eikenlaantje(nu Celebeslaan) naar het slachthuis en kon ze op dat nummer vlees kopen. Daar werd door veel mensen gebruik van gemaakt. Verschillende keren is mijn moeder zonder vlees naar huis gekomen, Gewoonweg omdat, toen ze volgens het nummer aan de beurt was, het vlees op was.


Datum: 16-09-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Waar blijven tegenwoordig de noodslachtingen, het zg. vrijbankvlees ?


Datum: 16-09-2010
Naam: Ben Dankers  

Of het gaat naar de Rendac, of misschien via het slachthuis op Ekkersrijt.


Datum: 30-03-2011
Naam: Kees vd Hoeven  
img

Een historisch plaatje inmiddels; het oude restant slachthuis werd in 2008 gesloopt