EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

27468

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Overige Sporten

Onderwerp 3.:

Paardensport

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De manege van Eindhoven

Beschrijving

"Het gebouw der nieuwe manége van Eindhoven, in den zomer van 1929 geopend; het staat langs de spoorlijnen naar Weert en Venlo. Ook op het terrein van ruitersport neemt Eindhoven de allures van een grote stad of van een welvarende forensengemeente aan."
Uit de Eindhovensche Illustratie van Theo Verschueren.
>>>Niet te verwarren met de huidige Eindhovense Manege, Roostenlaan 309 en ook niet met de oude Eindhovense manege (manege van de Pol) die aan de Aalsterweg stond waar nu de waterbollen staan. Nee, deze manege moet in Tongelre gelegen hebben. Wie weet de exacte locatie? (red.)<<<


Geplaatst op

04-03-2011

Reacties:

Datum: 05-03-2011
Naam: Jo Geerings  
img

Ten tijde van de oorlog toen de Verlengde Heezerweg nog niet was aangelegd, was daar ook een paardenmanege. Dat was waar nu de bosrand begint. Mijn broer ging daar altijd naar toe na de oorlog. Tijdens de oorlog vluchtten de mensen daar de bossen in.


Datum: 05-03-2011
Naam: Toon Geevers  
img

De manege aan het einde van de Heezerweg was van Bauke v.d. Voort en heeft zeker tot eind jaren 60 bestaan. De ingang was via de Panter- of Leeuwenstraat geloof ik.


Datum: 05-03-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Noordelijk van de spoorlijnen oostelijk van de Balistraat niet ver van de voetbalvelden van de Spechten.


Datum: 27-11-2014
Naam: Marijke Nienhuis  
img

De manege van Bauke van der Voort aan het einde van de Heezerweg heette Oranje Manege. De zoon van Bauke was Pieter van der Voort, de drummer in de band van Peter Koelewijn. Jammer dat ik nergens foto's kan vinden van deze manege waar we zoveel heerlijke jaren hebben doorgebracht. Veel leden zijn destijds naar de manege in Leende gegaan.


Datum: 27-07-2015
Naam: Yvonne Henderson  
img

De manege lag min of meer onder het spoorwegemplacement bij de Fuutlaan als je twee denkbeeldige lijnen naar het noorden trekt vanuit de Zandstraat en de Goorstraat in Tongelre.


Datum: 27-07-2015
Naam: Antoon Franse  
img

Uitgaande van de reacties van Hans en Yvonne is op foto nr. 34013, grote versie, een gebouw te zien wat de manege zou kunnen zijn.


Datum: 30-07-2017
Naam: Ewjc van Kruijsdijk  
img

Op de site Eindhovensemanege.nl lees ik in het historisch overzicht:
"1927 Op 1 oktober wordt de Eindhovense manege opgericht. De manege is gevestigd aan de Insulindelaan bij het slachthuis in Tongelre. De Directeur is Karel Hensen".