EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5945

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dhr. M.J. van Vlerken

Beschrijving

Dhr. M.J. van Vlerken van de gelijknamige elektrozaak aan de Kruisstraat 67 te Eindhoven.


Geplaatst op

18-09-2006

Reacties:

Datum: 13-04-2011
Naam: Henk van Alebeek  
img

Voordat de heer v. Vlerken op de Kruisstraat 67 zijn winkel had, woonden ze aan de Frankrijkstraat op de hoek van 't Heksenpadje, dat was een zwart grindpad langs het Pauluskerkhof en kwam uit op de Boschdijk. Leuk al die herinneringen, ik  ben nu 77 jaar en woon alweer 14 jaar in Heeze. In mijn hart ben ik een Einhovenaar. Houdoe, Henk v Alebeek


Datum: 20-10-2011
Naam: Edward Wessels Beljaars  
img

De elektrozaak van Van Vlerken had ook een klein installatiebedrijf. Na mijn school in 1973 was dit mijn eerste baas. Hier heb ik een aantal jaren gewerkt. Ook Wim van Vlerken was hier werkzaam. Het was een bedrijf dat nog echt op de oude manier elektro-installaties maakte. Hij wilde nog dat ik met een rawlplugbeitel ging werken. En ik vond dat hij maar een boormachine moest aanschaffen. Dat heeft hij uiteindelijk gedaan. Elke week kon ik naar boven geld halen en de vrouw van Van Vlerken betaalde mij altijd contant uit. Het bedrijf had een goede klantenkring, zoals Van Gend en Loos, de Gemeente Eindhoven en nog veel kleinere bedrijven in Woensel. We hebben ook in veel elektrische installaties in woonhuizen de bestaande katoenen bedrading moeten vervangen door vinyldraad. En dan ook een nieuwe meterkast moeten plaatsen.
Ondanks dat Van Vlerken het goed had, was hij erg zuinig en reed altijd in een blauwe Opel Kadett. Later ging Van Vlerken het pand in de Kruisstraat 65 verlaten en de winkel sluiten. Het installatiebedrijf hadden we verhuisd naar de De Vriesstraat 44. Daar heeft hij nog enkele jaren gezeten en daar konden we het materiaal halen. Hij lag daar vaak te slapen als ik materiaal ging halen. Dat mag ook wel want hij was toen ongeveer 75-80 jaar oud. Als hij wakker werd pakte hij een sigaar en beet een stuk af en ging toen pruimen. Het is jammer dat het bedrijf niet is doorgegaan. Om 8 uur moest ik beginnen en dan belde ik soms 2 minuten over 8 in de Kruisstraat 65 aan. Het eerste wat hij dan zei "Edward wat ben je toch laat" maar voor hij beneden kwam en Wim van Vlerken aanwezig was, was het vaak al half 9. Ik liet dan maar zijn hond Trixi uit. Wat een tijd was dat.


Datum: 09-05-2024
Naam: Felix  
img

Felix misschien wil je die bewaren!