EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16452

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Nieuwe Fellenoord

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisstraat, hoek Nieuwe Fellenoord.

Beschrijving

Lange tijd zat de Verenigde Spaarbank in dit gebouw. Enkele bomen staan nog in de tuin waar het Wijkcentrum Woensel-Zuid is gebouwd. Rechts de oude huizen die reeds gesloopt zijn en vervangen door nieuwe woningen. Drukkerij de Zeeuw toen nog in het gebouw rechts voor de woningen.


Geplaatst op

27-07-2008

Reacties:

Datum: 28-07-2008
Naam: Frank de Bruin  
img

In het pand van de Verenigde Spaarbank zit nu Computerland.


Datum: 28-07-2008
Naam: Marianne Jansen  
img

En lang geleden, de jaren vijftig denk ik, zat er 'n slagerij op die hoek waar nu Computerland zit.


Datum: 28-07-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Zat hier niet café Clovis van Ad v.d. Hurk/Andy de Witt?


Datum: 29-07-2008
Naam: Sjaan Verbakel  
img

Slagerij Van Son zat eerst neffe ons op Kruisstraat 126, tot ongeveer 1960, maar zo goed wit ik da niet meer.


Datum: 29-07-2008
Naam: P.Guns.  
img

En niet te vergeten het café van Ad van den Hurk alias Andy de Witt heeft er ook gezeten. Er werden toen ook wel eens rechtstreekse piratenradiouitzendingen verzorgd in het café. De naam van het café weet ik niet meer.


Datum: 29-07-2008
Naam: Piet Leenen  
img

Van ca. 1970 tot 1975 was dit cafe Bar BQ, bekend om zijn grill voor de saté, die prominent midden in de kroeg stond. De toenmalige eigenaar Jan Rip is later bij Mignot en de Block gaan werken, en bij de verhuizing van deze fabriek volgens mij verhuisd naar Roosendaal.


Datum: 29-07-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Wat ik wel weet P. Guns is dat u commentaren van anderen niet leest. Ad vd Hurk heeft overigens tegenwoordig een studio in Zandhoven(B).


Datum: 15-09-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

De door het bombardement zwaar beschadigde hoek Kruisstraat-Nieuwe Fellenoord was rond 1950 al weer herbouwd, op de foto zit de Verenigde Spaarbank erin, maar in 1952 een winkel die tv's verkoctht. Daar heb ik in de middagpauze van school de hele kroning van Koningin Elisabeth II gevolgd op een tv die in de etalage was gezet. De tegenoverliggende hoek, Kruisstraat-Gildelaan was toen nog niet herbouwd, wel waren de huizen aan de Gildelaan al hersteld van de oorlogsschade, maar die was ook veel minder dan die aan de huizen in de Kruisstraat. Ik herinner me nog dat ik die huizen erg mooi vond, als ik richting Verwerstraat fietste keek ik er tegenaan en als ik mijn ogen dicht doe, zie ik nog de mooie gele kleur van de stenen het rood van de daken.


Datum: 16-09-2012
Naam: Wil van Hout  
img

Een V1 was er de oorzaak van. De ontwikkeling van de V1 stond nog in de kinderschoenen. Daarom viel er zo links en rechts een die eigelijk naar Engeland of de haven van Antwerpen onderweg was. Hitler had nog het idee dat hij het geheime wapen in bezit had en gaf toestemming tot lancering van dit oorlogstuig. Eindhoven was immers al bevrijd.


Datum: 16-09-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

In mijn herinnering zat hier vanaf het begin een slagerij, Van Son lees ik hierboven, dat zou kunnen. Paul, ik denk dat jij naar de kroning hebt staan kijken voor de etalage van Radio Wiener die ook in dat rijtje zat. Zie foto 16741.


Datum: 16-09-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik neem aan dat je gelijk hebt, Tini, hoeveel nieuwe woningen/winkels er op die hoek zijn gebouwd, weet ik niet. Wat De Lepper schrijft bij de foto van hun winkelpand dat in 1950 geopend werd klopt natuurlijk. Veel winkeliers waren weggebombardeerd van de Demer en Fellenoord, dus hadden gauw vervangende winkelruimte nodig.