EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16543

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Computers

Onderwerp 3.:

Computerland

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Computerland

Beschrijving

Foto van Computerland waar de Verenigde Spaarbank heeft gezeten en verder slagerij Van Son en het café van Andy de Witt.


Geplaatst op

05-08-2008

Reacties:

Datum: 07-08-2008
Naam: Bert van Herk  
img

Het café van Andy de Wit was Café Clovis, op de hoek Kruisstraat-Hemelrijken, waar nu een spaarbank is. Ik weet dit zeker omdat ik in de jaren 80 veel daar kwam, dat was in de 27mc tijd (de ilegale bakkies). Ook Andy was een verwoede 27mc'er in die tijd. Andy en ik (ik had toen de naam Pioneer als call, lees bijnaam) hebben vaak als de tv eruit was, m.a.w als er niks meer op was, de Eindhovense ronde gedaan met een liniair van 500 watt (lees versterker) waar het bakkie op aangesloten was. Bij hem boven op de kamer, alleen in het weekend boven het café. De Eindhovense ronde was een ruil- en verkoophandel en ging zowel (voor insiders) AM, USB en LSB. Op de laatste twee frequenties USB en LSB waren we zelfs in Amerika te horen (dat was even blazen, ha ha heb er nog lol in).
De Eindhovense ronde was in die tijd een begrip onder de 27 mc'ers, de Pioneer was de centrale figuur die met zijn 500 watt de sterkste zender had. Het hield in dat iedereeen die een 27mc bakkie had , hem kon aanroepen om  de spullen die hij in de verkoop of ruil had verder te verspreiden over Eindhoven en omstreken. De personen met elkaar in verbinding brengen zodat de koop of ruil afgesloten kon worden. Iedereen kon hem aanroepen. Zo'n ronde duurde ongeveer 2 uur, de insiders weten het nog wel. Daarbij had Andy ook nog regelmatig een dubbeltjesavond. Klanten die er sigaretten kochten uit de automaat, en het wisselgeld (de dubbeltjes) van het pakje afhaalden en die aan Andy gaven, werden aan het glazenrek boven de bar gehangen met een plakbandje. Als er genoeg dubbeltjes hingen zodat het vat bier betaald was, kon men in het weekend een glas bier kopen voor een dubbetje. Dat was een prachtige tijd. Het café zat elk het weekend stampvol met 27mc'ers die over hun (ilegale hobby) praatten.


Datum: 09-09-2012
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Café Clovis lag op de hoek Kruisstraat - Fellenoord, dus niet Hemelrijken.


Datum: 09-09-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Zoals je zegt Ans, hoek Kruisstraat / Nieuwe Fellenoord. Momenteel is hier een computerwinkel gevestigd van Paradigit. Maar wellicht is er bij Bert sprake van spraakverwarring. De wijk heet Hemelrijken, net als de gelijknamige straat en dat zorgt wel eens voor misverstanden. Ik herinner me dat slagerij Van Son hier zat en later een café Bar BQ meen ik. Hiervan zoeken we nog foto's.


Datum: 10-09-2012
Naam: Gerard van de Vorle  

Als het gaat om pand hoek Kruisstraat-Nieuwe Fellenoord is dit naar mijn bescheide mening wijk of buurt Fellenoord en geen buurt of wijk Hemelrijken, tegenover de Gildebuurt en rechts de buurt Hemelrijken, richting Woenselse Markt. Het kan zijn dat ik de oude grenzen nog in mijn hoofd heb, maar dat hoor ik graag.


Datum: 11-09-2012
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Ik denk dat vroeger deze wijk gewoon bij Woensel hoorde. Nu zou ik het niet weten. Het café heette inderdaad Bar B Q . In Clovis zat Adje van de Hurk. In Bar B Q weet ik niet.


Datum: 11-09-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Gerard de namen van wijken zijn door de gemeente Eindhoven in 2000 vastgesteld. Dat zijn ook de namen die wij hanteren bij "Locatie" onder iedere foto. Je kunt ze vinden op de home-pagina. Klik op Locatie, stadsdeel Woensel en daarna in dit geval op 412 Hemelrijken. Je krijgt dan een deel van de plattegrond van Eindhoven te zien die deze wijk omvat.


Datum: 03-01-2014
Naam: H. Kruijzen  
img

Ook werd er vanuit de café (Clovis) door Ad van den Hurk op de radio uitgezonden. Radio Deborah, vernoemd naar zijn toenmalige vrouw Debbie.
Op vrijdag had je op Hilversum 3 in de ochtend de EO en 's middags de TOP40 van Veronica. Omdat Radio Deborah op vrijdagochtend in de lucht was hadden ze best veel luisteraars.