EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5942

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Spierings op de Barrierweg.

Beschrijving

Na het vertrek van het Pastoor van Arsplein vestigde Spierings zich (met postagentschap) dichtbij op de Barrierweg. Geen boeken meer, maar tabak en wijn. Van het postagentschap is niet veel meer over dan een Giromaat en een brievenbus.


Geplaatst op

18-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

In de jaren '50 zat hier de naaimachinehandel van Tielemans in een Pfaff is af en ietjes verder naar links een groentenwinkel van Van Veelen. Ook stond hier vaak een vrachtauto geparkeerd van verhuisbedrijf Pothuizen die werd bereden door zoon Arie, de familie woonde hier.


Datum: 23-09-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Hans, heette dat verhuisbedrijf Panhuizen, of vergis ik me?


Datum: 28-09-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Beste Yvonne, de familie Panhuizen woonde in de Allard du Hamelstraat in dezelfde rij waar ook Driessen en o.a familie Jacobs woonden, vlakbij het patronaat.


Datum: 29-09-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Ach ja, natuurlijk, nu weet ik het weer. Bedankt.


Datum: 29-09-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Klopt Willem, en boven de fam. Panhuizen woonden de dames Meijer, bij vele meisjes bekend als onderwijzeres van de meisjesschool in dezelfde straat.
Naast hen woonde Piet de Been, hij reed een IJscokar (gemotoriseerd) met Jamin ijs. Je weet wel ijsjes (van een kwartje) verpakt in een papiertje en daar kreeg je dan 2 losse koekjes bij.
Hans, de naaimachine-handel was dat Eijsenkolb die verhuisde van de Keldermanstraat naar hier, en daarna naaar de Emmasingel?
Ook in dit pand heeft Trio zijn laatste jaren doorgebracht.


Datum: 30-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Yvonne, de naam Pothuizen is helemaal correct. Vroeger hadden zij een van de garage boxen met shed-dak achter de Ventose-flat (ingang Gagelstraat) in gebruik als opslag voor hun goederen.


Datum: 11-10-2006
Naam: Joop Tielemans  
img

Tielemans naaimachines heeft nooit op deze hoek gezeten. De winkel is al sinds 1908 gevestigd op de hoek Kloosterdreef Woenselse Markt.


Datum: 11-10-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Sorry, dan heb ik mij hierin vergist. Zou het dan Eisenkolb kunnen zijn?


Datum: 12-10-2006
Naam: Joop Tielemans  
img

Sorry, ik was onvolledig. Hier moet inderdaad de fa. Eisenkolb gevestigd zijn geweest.


Datum: 13-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Eisenkolb zat in de Keldermansstraat, vlak bij de Willem van Noortlaan. Is daarna naar de Emmasingel verhuisd. Wat mij nu opvalt is dat Eisenkolb destijds Pfaff machines verkocht en Tielemans Singer. En nu zie ik weer een Pfaff reclame bij Tielemans. Kun je dat eens uitleggen Joop?


Datum: 13-10-2006
Naam: Joop Tielemans  
img

Eisenkolb was geen echte Pfaff-dealer, die werden verkocht bij de Fa Rikken in de Willemstraat, voorheen Vrijstraat. Onze zaak heeft tot 1998 geen Pfaff naaimachines verkocht, of het moet een klein partijtje zijn van net na de oorlog. Wij zijn Pfaff-dealer geworden na het opheffen van de Fa. Rikken.
Een jaar voor het sluiten van het Singer filiaal in het winkelcentrum Woensel, in het jaar 1998 zijn wij voor het eerst Singer naaimachines gaan verkopen.
Dus wij zijn nooit een singerwinkel geweest.


Datum: 15-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ok joop, jij kan het weten. Mijn moeder kocht vlak na de oorlog een trapnaaimachine bij jullie van het merk Sigma. Kwam uit Spanje werd verteld. Deze machine staat nu bij mijn zus en volgens mij doet ie het nog steeds, ondanks dat mijn moeder destijds liever een Singer had gehad.


Datum: 15-10-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In de 50er jaren kwam, mede door toedoen van ESGE uit de Palingstraat, de naaimachinemotor in de handel. Het personeel werd in de gelegenheid gesteld tegen een luttel bedrag (nou een luttel bedrag) zo'n motortje te kopen. Dus werd de hele familie voorzien van zo'n motortje. En ondanks dat de naaimachine's niet gemaakt waren voor electrische vootbeweging, konden ze allemaal aangepast worden. De constructie van een naaimachine van toen, was van dien aard, dat met een kleine wijziging hat motortje geplaatst kon worden. Het was voor moeder de vrouw even wennen, maar het was weer, samen met de stofzuiger, een stap verder in de ontwikkeling. Op dit moment is, uitgezonderd de stofzuiger, de naaimachine op zijn retour, evenals het stoppen van sokken, wat niemand nog doet.


Datum: 02-09-2007
Naam: Wim Bogers  
img

Klopt van Pothuizen die daar woonde, ik herinner me vooral dochter Els al was ze wel wat ouder dan mij!!! En Trio stond op de ramen van die bouw op de kop. Die reed dacht ik taxi met grote zwarte auto's die in de zijstraat stonden, tweede huis was van Veelen de groenteboer, een van de eerste die een telefoon had in de straat. En dan had je op 185 de familie Konings en vervolgens de familie van de Kerkhof op 183 en de Boer op 181 ...


Datum: 08-10-2009
Naam: Tiny Swinkels  
img

In dit pand heeft ook lang een fietsenzaak gezeten van de firma Trio, de eigenaar woonde in de Philomenastraat, het eerste woonhuis links vanaf de Barrierweg, naast de pad met boog.
Hij had achter het huis ook nog een werkplaats, je kon er van alles kopen.


Datum: 28-03-2010
Naam: Toon Franse  
img

Eisenkolb Machinehandel zat op de hoek Keldermansstraat-Willem van Noortlaan en deed daar hoofdzakelijk industrie-naaimachines met daarbij huishoud-naaimachines met oa. Husqvarna, Gritzner, Bernina, Anker, Elna ed.maar geen Singer. Ze zijn later naar de Emmasingel verhuisd.


Datum: 11-11-2010
Naam: Dick Zoon  
img

Mjin opa Sjef van Doremalen Heeft hier tot 1954 de naaimachinehandel gehad. Hij is toen met de zaak naar de Kruisstraat verhuisd. Hij reed op zijn 250 cc DKW motor Brabant, Zeeland en Limburg af voor verkoop en reparaties aan huis.


Datum: 12-11-2010
Naam: Hans Vervoort  
img

Via de namenTielemans en daarna Eisenkolb, die niet juist bleken te zijn, zijn we nu terecht gekomen bij Sjef van Doremalen. Nu ik deze naam hoor valt ook bij mij weer het kwartje, dit is de enige juiste naam en deze naam bedoelde ik ook bij mijn vorige opmerkingen.


Datum: 13-11-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Hans, van Doremalen was al genoemd bij foto 11233.


Datum: 14-11-2010
Naam: Gerda van Doremalen  
img

Wij hebben van juni 1944 tot 1954 daar gewoond, mijn vader had daar een naaimachinehandel van "Jef van Doremalen ", langs de zwarte pad richting Frankrijkstraat, nadien is Trio er ingekomen.
Pothuizen was onze buurman, verder woonde Dujardin de boer , dan nog 2 of 3 huizen dan kwam Velen, dan Verwei de bakker, dan van Vroenhoven en dan meester van Buul, dan het open stukje
Onze namen zijn: Annie, Jo, Koos, Gerda en Jos van Doremalen.


Datum: 20-08-2014
Naam: Bert van Doremalen  
img

En ik ben er geboren.