EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1283

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

St Philomenastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Philomenastraat, hoek Barrierweg.

Beschrijving

Voor zover mij bekend zit hier al tientallen jaren een bakker. Wat verderop is de herenkapperszaak van De Wit, ook al tientallen jaren. Wat verder, maar buiten beeld, staat rechts de (inmiddels lege) Pastoor van Ars-kerk. (RHCe 0004090)


Geplaatst op

10-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-08-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Achter de auto woonde nog twee schoolmaatjes van mij n.l. Jozef Garenfeld (waar ze nog een snoepwinkeltje hadden?) en daarnaast als ik het mij goed herinner Frans v d Broek.


Datum: 11-09-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Klopt, moeder Garenfeld runde een snoepwinkeltje.


Datum: 11-09-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Wat ik me ook herinner is, dat in dit hoekpand rond de jaren 50 een slagerij in was gevestigd.Wie weet de naam nog van deze kalende slager? En dat een aantal jaren later Toon Rooijakkers, zoon van een bekende architect uit de Frankrijkstraat, hier een bakkerswinkel had. Het winkelmeisje dat destijds hier werkte met de achternaam Swinkels, kwam uit de Allard du Hamelstraat. In het huis links van dit hoekpand nog net zichtbaar op de afbeelding woonde de familie Hoens. Op weg naar de nieuwe school (Cornelisschool) op de Barrierweg vanuit de Hendrik de Keijzerlaan, kwam ik vrijwel dagelijks langs dit pand.


Datum: 16-09-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Eind jaren 40, en begin jaren 50 van de vorige eeuw, was hier slagerij van Lanen gevestigd.
Wie herinnert zich deze slager nog? Toon Rooijakkers van de latere Banket en bakkerswinkel is helaas in 1994 overleden.


Datum: 16-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Herenkapperszaak de Wit, in mijn geheugen was de zaak in handen van de gebr.de Wit, de ene was voor PSV en de andere voor Eindhoven, in die tijd gaf dat veel discussie tijdens het knippen.


Datum: 17-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Op deze hoek bij slager van Lanen verzamelden wij ons in de 50er jaren, om als groep naar school te fietsen. De Barrierweg oversteken en over het zandpad naar de Frankrijkstraat en dan via de Marterstraat langs de Woenselse Markt en Kruisstraat met als eindbestemming de Pastoor Petersstraat.


Datum: 18-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Hier zat ook Trio handel in fietsen en huishoudelijke apparaten. Zijn zaak was te bereiken via het midden van dit rijtje huizen door een toegang in een boogvorm. Dit was tevens de toegang om achterom bij de huizen van de Barrierweg en Pastoor van Arsplein te komen.


Datum: 29-09-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Weten jullie dat moeder Garenfeld een schoonzus was van Willm Wiersma (zus van zijn vrouw) en dat zij, voordat zij hier als weduwvrouw een snoepwinkel begon, woonde aan de Hendrik de Keijzerlaan?
Dat een zoon van Willm Wiersma, Wiel, een zeer gewaardeerd en kundig paddenstoelenexpert van het IVN Oirschot is, en juist in deze periode (sept) wandelingen over dit onderwerp organiseert.
Wiel is dit jaar koninklijk onderscheiden i.v.m. zijn 25 jarig lidmaatschap van het IVN.


Datum: 16-12-2006
Naam: Edith Van Hees Burman  
img

Wist niet dat mevr.Garenfeld in de Hendrik de Keyzerlaan gewoond heeft.
Wel een andere zus van hen, Kiny vd Ligt-Roelofs


Datum: 02-02-2007
Naam: Willem Garenfeld  
img

Moeder Garenfeld heeft inderdaad nooit in de Hendrik de Keyzerlaan gewoond, maar wel haar zus Kiny die nu in de Horst woont en 2 April 2007 94 jaar wordt. Moeder Garenfeld is ook niet als weduwvrouw de snoepwinkel begonnen, dit is ze samen met mijn vader Frits Garenfeld begonnen die in 1964 is overleden. Mijn Moeder is ook overleden 20 mei 2005 en woonde samen met Kiny in de Horst, ze is 90 jaar geworden.


Datum: 04-02-2007
Naam: Wiel Wiersma  
img

In de omgeving van de Pastoor van Arskerk opereerde in de jaren 52-55 de beruchte club 'de Bizons'. Leden hiervan waren: Fred Metz, Frans v.d.Broek, Wimke v.der Aa, Hans Driessen, Kees Tuyp, Tom Jacobs, Wiel Wiersma, en Nijske van Rooy. Om lid van deze club te worden moest men in het donker de vijver over zwemmen, tussen de zwanen en hun drollen door. Leuke tijd.


Datum: 04-02-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Wiel, als ik het goed heb hoorde Sjak Brockbernd hier ook bij, want over dit soort sterke verhalen hebben we het onlangs nog over gehad tijdens een van onze regelmatige ontmoetingen.
Wimke van der Aa was vroeger een vaste kameraad van Sjak Brockbernd die in de Hendrik Staetslaan woonde.


Datum: 08-02-2007
Naam: Wiel Wiersma  
img

Beste Willem, je hebt me wel aan het denken gezet maar het was Sjaak Spaan en Joop Boes die ook lid waren van deze club.


Datum: 24-06-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Zat in dat pand niet een vishandel in de 50er jaren, en wel van de familie Tuip?


Datum: 24-06-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Beste Liesbeth, de vishandel Tuyp heeft hier nooit gezeten, voor de juiste locatie van hun voormalige viswinkel zie foto 2938.


Datum: 24-06-2007
Naam: Yvonne Levens  
img

Nee, Liesbeth, de vishandel zat de Philomenastraat in, aan het einde rechts op de hoek met de Alard du Hamelstraat.


Datum: 25-06-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Bedankt Hans en Yvonne. Ik heb foto 2938 bekeken en dat lijkt er meer op. Ik was in mijn tienerjaren bevriend met Kees en zijn zus Arian. Dat is inderdaad het huis waar ik vaak kwam.


Datum: 28-06-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Toen ik op de huishoudschool zat op de Dr. Berlagelaan gingen wij hier in de pauze vaak chocoladebollen halen, die waren hier heerlijk met lekker veel slagroom.


Datum: 31-08-2007
Naam: Wim Bogers  
img

Altijd een hekel gehad aan Toon Rooiakkers. Bij de tunnelvormige onderdoorgang in de Philomenastraat (precies achter die auto op de foto) had de bakkerij ook een achterdeur waar wij als mennekes weleens koekjes schooiden als ie open stond. Meestal werd je dan afgesnauwd maar een keer kreeg ik een volle emmer water over m'n donder gegooid van deze vriendelijke bakker. Nee mijn vriend is het nooit geworden.


Datum: 20-09-2007
Naam: Henk Brockbernd  
img

Heb nog met de zoon van slager Laenen gevoetbald, maar ik ben zijn voornaam vergeten. Bij de zaak Trio hebben mijn ouders voor mij de eerste nieuwe fiets gekocht rond 1948. (nooit van de Bizons gehoord).


Datum: 22-09-2007
Naam: Hans van der Ligt  
img

De bakkerij is sinds 3 april 1995 van ons. Tessy en Hans van der Ligt. Mijn vader (Jac van der Ligt) heeft vroeger in de Alard du Hamelstraat gewoond en nog gespeeld met de zoon van de slager, die tot 1961 in dit pand zat. Mijn schoonmoeder (Trees Staffleu) woonde vroeger in de Hendrik de Keyzerlaan.


Datum: 03-02-2008
Naam: Jac. van der Aa  
img

Willem vraagt naar de naam van de slager die in het pand heeft gezeten. Dat was slager Laanen. Zijn zoon Jan heeft jarenlang in het eerste elftal van Woensel gevoetbald. Later is de slager gaan wonen op Barrierweg 222 waar hij is overleden. Ik heb destijds het huis 222 van hem gekocht. Het meisje dat bij Rooyakkers werkte was Ria Swinkels. Zij woont nu in de zijstraat van de Barrierweg tegenover de oude kleuterschool.


Datum: 20-07-2009
Naam: Frans v d Broek  
img

Het is voor het eerst dat ik dit lees, maar weet je nog iets van de steenhoven dat we daar als groep [de Bizons] nog gekke dingen uithaalden waardoor we nog in aanraking zijn gekomen met als ik het goed had politieagent Neuteboom. Dat we op het weiland aan het einde van de Alard du Hamelstraat gepakt werden en mee moesten naar de politie post op de Kloosterdreef? En als ik het goed heb was jij [ Wieleke ] DE LEIDER.
Ps ik zou er best 10 tallen pagina,s over vol kunnen schrijven.


Datum: 20-07-2009
Naam: Frans v d Broek  
img

Ik heb van mijn 4 jaar tot mijn 14 jaar in de Philomenastraat gewoond op nr: 12, dus naast het snoepwinkeltje van Garenfeld. Vroeger, dus voor dat Garenfeld er woonde, was in dat zelfde huis de familie Gerrits gehuisvest, die later boven de ETOS winkel zijn gaan wonen op de Boschdijk. Ik heb aan de Philomenastraat hele goede herinneringen, heb er mijn jeugd doorgebracht en zou nog wel eens een kijkje willen nemen hoe het er nu uitzag. Trouwens Erie Coolen, jou heb ik jaren geleden nog een keer ontmoet in het Catharina ziekenhuis.


Datum: 24-01-2010
Naam: Henk van Straten  
img

Van Trio, eigenaar Gerrit Fijnaut, heb ik verschillende fietsen gekocht en die boog de trappers weer recht, als ik daarmee was gevallen. Het winkeltje van Garenfelt herinner ik me ook nog en de kapper Leo en Theo de Wit. Deze laatste herkende mij zelfs nog na 35 jaar, toen ik me daar liet knippen en al die tijd buiten Eindhoven woonde.


Datum: 26-07-2010
Naam: Wil Craamer  
img

Ik heb altijd op de Barrierweg 222 gewoond en ging inderdaad met de fiets met o.a.Jan Banken naar de mulo in de Pastoor Petersstraat , ook Hans Vervoort zat daar toen op. Er staat nog een foto op deze site van de barrierweg 222 inclusief het soldatenkerkhof.


Datum: 28-07-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

Jan Banken herinner ik mij als een vriend van mijn broer Herman. Samen met een aantal andere maten kwamen zij vaak bij ons thuis aan de Pieter Zeemanstraat, waarbij onder meer werd gemusiceerd op de mondharmonica. Mijn broer is begin dit jaar na 55 jaar in Australië te hebben gewoond en gewerkt aldaar overleden. Hij was 76 jaar.