EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5626

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Genderstraatje

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Genderstraatje (2)

Beschrijving

Wie helpt met de juiste locatie?


Geplaatst op

03-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Mooie Scan. Ik herken die drie trapgeveltjes. Het is de Genderstraat, op de achtergrond het pand van de hoffotograaf aan de Nieuwstraat. (foto 4500)


Datum: 05-09-2006
Naam: Jacques Swinkels  
img

De poort was de achtertoegang tot restaurant De Bus. Het gebouw daarachter is het restaurant en op de bovenverdieping was het restaurant Bali. Ik heb er gewerkt en was toen 17 jaar.


Datum: 03-12-2006
Naam: Berry Geerts  
img

Superfoto en terug in de tijd. Ik heb jaren op de hoek van de Nieuwstraat en het Genderstraatje gewoond. Mijn wereldje dus. De linker muur was van de achtertuin van de Amsterdam Rotterdambank aan de Markt. Daarnaast woonde de huismeester van de bank. Daarnaast de werkplaats van Jonkers Antiek aan de Markt. De kleine poort was inderdad de achteringang van restaurant De Bus en de achterom van bloemist Van de Kraan (Nieuwstraat). Achter de grote poort heeft slagerij Cleven, in afwachting van nieuwbouw hoek Hermanus Boeckstraat, haar werkplaats gehad. De lantaarnpaal gaf licht aan de achterom van de Nieuwstraat en die liep door naar de Vestdijk. Wat niet te zien is, is de inham voor de trapgeveltjes. Hiet zat de Eindhovense Kalkcentrale van Sjaak van Boxtel. Het pand met de trapgeveltjes was niet meer dan een gewelfd gebouw met daarin de opslag van groenteboer Weinand? Van wie de garage en het boogpoortje was weet ik niet. Achter het laatste poortje lag de tuin van tandarts We(h)meijer
<<< Berry, wij hopen zo dat jij nog foto's voor deze site beschikbaar hebt! (Peter) >>>


Datum: 24-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Leuk om deze foto te zien. Mijn vader werkte als meubelmaker bij Jonkers Antiek. Zijn naam is Leo Smulders. In mijn jeugd kwam ik nogal eens daar.


Datum: 08-02-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

Heerlijk deze foto! Wij waren buren, Berry, Liberty op nr. 11a. Het gebouw links, de garage, was van ons. Het kleine poortje ernaast (tussen garage en jullie 'achterom') was onze ingang naar de tuin. In het pand rechts met de grote garagedeur heeft de firma Aarts en co. een tijd hun magazijn gehad.


Datum: 15-08-2008
Naam: herman tecklenburg  
img

Mij is het Genderstraatje nog wel bekend. Wij hadden onze zaak op de hoek van de Nieuwstraat en Vestdijk en hadden in het straatje een opslagplaats voor lege viskisten. Die werden eerst allemaal met zeep en veul water schoongemaakt. Ingang De Bus ken ik nog goed. Peter de Bus en ik waren goeie kameraden. Verder in het straatje, zo naar het einde, was de Montessorischool en ook nog een kolenhandel. Verder opslagplaatsen. Groeten van een "oud" Demer-naar.


Datum: 16-08-2008
Naam: Ad Timmers  
img

Ik heb in het Genderstraatje op de Montessori-kleuterschool gezeten. Ik kan daar niets over terugvinden. Heeft iemand hier foto's van of informatie? Ik heb daar in 1946 en 1947 samen met mijn zus Hanneke op gezeten.


Datum: 16-08-2008
Naam: Marianne van Hasselt  
img

De garage was van de textielzaak Ansems van de Demer. Het was een soort opslag. Hoe ik dat weet? Vroeger heb ik ooit (met wie zeg ik niet) de ruitjes aan de zijkant (die zijn op de foto te zien) ingegooid. Jan Ansems, een heel aardige man, heeft me toen even aan mijn oren getrokken. Het grote pand op de achtergrond is van fotograaf Van Beurden.


Datum: 01-11-2010
Naam: Cornelis Marks  
img

Marianne, mijn moeder (nu 78) kan bevestigen dat ik van dat ingooien de schuld kreeg en mijn pa de rekening. Dat kwam omdat Paul van der Kraan en ik daar aan het spelen waren en er iemand ineens naar buiten kwam die kennelijk net de ingegooide ruitjes had ontdekt. De straf was 1 week niet meer buiten spelen.


Datum: 05-08-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

In de jaren 70 was links, (vanaf de Nieuwstraat rechts) de ingang van discotheek Touhpits (Stiphout omgedraaid) van de fam. Van Stiphout, ook eigenaar van discotheek De Schuur, op de hoek Markt en Nieuwstraat (bereikbaar door het gangetje) en van het café rechts van het gangetje aan de Markt. Ook hadden zij in Tilburg een discotheek genaamd "Talk Off The Town".


Datum: 08-08-2016
Naam: Herman Tecklenburg  
img

In het Genderstraatje was ook een garage van een advocaat die op de Vestdijk woonde. In de laatste maanden van de oorlog in 1944, juist voor de bevrijding, hadden wij een klas daar, want onze school was telkens bezet door het Duitse leger. Of in de winter geen school wegens geen warmte door een tekort aan kolen. De school was, toen, de jongensschool St. Catharina. De hoofdleraar was toen de heer V.d. Zanden. Ik hoop dat ik het goed heb. Groeten vanuit New Zealand, oud-Demernaar Herman Tecklenburg.