EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11606

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Genderstraatje

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Genderstraatje (4)

Beschrijving

Een zeldzame opname van het smalle en kronkelige straatje.


Geplaatst op

12-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-05-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Wie zijn nu die ukken? Ik weet nog dat we hier vaak doorheen liepen naar school. Later durfden we er 's avonds niet meer door. Het roept heel wat herinneringen op. Vooral Genderstraatje 1. Kan deze ook een doorlink krijgen om het verschil achter elkaar te zien?.
===Annemieke, open de site in twee tabbladen. Dat kan zowel bij MS-IE alswel bij FireFox. Nog beter, gelijktijdig de browser + site twee keer openen en beiden op een (half) scherm naast elkaar tonen. Werkt goed bij vergelijkingen. (Frans)===


Datum: 26-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Op de hoek van de Nieuwstraat woonde de familie van Hout, fotograaf. Richting ziekenhuis volgde fa. Leyten grossier in dameshoeden en later fabrikanten van bruidskleding. Zij verhuisde naar de Hofstraat in Tongelre. In het gebouw kwam Touhpits (Stiphout), een zeer drukke uitspanning. Uitgebrand? Daarop kwam met o.a. een klein gangetje naar de markt? Verder Jonkers meubelen met flinke werkplaats doorlopend tot de Markt. Vervolgens een woonhuis met tuin van een medewerker van de Amsterdamse Bank, die daar aansluitend parkeerfaciliteiten had. Vervolgens kwamen de achteruitgangen met remises van de panden op de markt allen tegen elkaar sluitend tot Kruseman en Kladder. Verder uitgangen van de Poort van Kleef en Korenbeurs en een kolenopslagplaats van een kolenhandel met uitrit op de Genderstraat. Zover de Westerzijde van het straatje.


Datum: 03-03-2008
Naam: Cornelis Marks  
img

Het jongetje op de foto is er ene van Van der Kraan. Ik denk Frans. Die waren vaak daar te vinden, want het donker gangetje aan de rechterzijde kwam via een kronkel uit op hun achterplaatsje. Hun vader huurde een pand van Jan Ansems en had daar de Bloemenhal in de Nieuwstraat. Het meisje zou mijn zusje Lies kunnen zijn, maar dat moet ik navragen. Het huis dat in de breedte is afgebeeld was van mijn vader die het (op de foto) rechtergedeelte dan weer verhuurde aan Piet Snep, die daar een groenten- en delicatessenwinkel had aan de Nieuwstraat.


Datum: 01-11-2010
Naam: Piet van der Meulen  
img

De twee "ukken" zijn mijn broer en zus, rechts Mathij (18-11-1953) en links Ineke (25-1-1955). Wij woonden toen aan de Vestdijk 24, met een achteringang in het Genderstraatje. Mijn vader Jan van der Meulen woont daar nog steeds!