EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5548

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Josephschool / Mariaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Houtstraat de diverse meisjesscholen

Beschrijving

Wat er nog over was.


Geplaatst op

28-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Een punt uit het schoolreglement van de MULO Thomas van Aquino, Pastoor Petersstraat, in de jaren '50, vanwege het hoge meisjesgehalte: Onderweg van school naar huis of omgekeerd mag de Houtstraat niet gepasseerd worden.


Datum: 28-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Naast deze school stond rechts een rijtje van vijf huizen waarbij de gemeente Eindhoven een steek heeft laten vallen. Waarschijnlijk vanwege de vasthoudende eigenaar van Houtstraat 2. Foto 6069 is het stuk tegenover van Tuijl.


Datum: 28-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het was indertijd best wel druk daar en het was eigenlijk een uitloper van de Hemelrijken die vanwege de meisjes, alom bekend stond. Het was daar 's avonds aanschuiven met de auto's en de meiden waren altijd wel in voor een babbeltje.


Datum: 30-08-2006
Naam: Anneke Feijen  
img

Rechts voor in de school was de "bewaarschool". Volgens mij stond zuster Anthelympia (ik weet niet of dit goed gespeld is) aan het hoofd. Rechts van de school was de speelplaats voor de kleuterschool. Rechts van de school ging je door het poortje naar de lagere school. Rechts van de school woonde de familie van de Rijdt. Als ik me niet vergis heeft links van de school de woninginrichting van van Tuijl nog gezeten. ===Hoi Anna. Van Tuijl zat aan de overkant zie foto 5576===Hans===


Datum: 03-09-2006
Naam: Anneke Feijen  
img

Hoi Hans, kan het dan zo zijn dat ze links naast de school een soort magazijn hadden? Ik heb er nl. nog eens velours overgordijnen met de hand zitten zomen, samen met Marijke van Tuijl.


Datum: 24-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Waar was het Anneke? Hier op foto 6069 is het stuk tegenover van Tuijl.


Datum: 01-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Volgens mij was het zuster Olympia.
Tegenover Van Tuyl had je een soort duplexwoningen. Toen deze niet meer werden bewoond, in afwachting van de sloop, heeft Van Tuyl daar nog een soort magazijn gehad, o.a. van vloerbedekkingtegels.


Datum: 02-12-2006
Naam: Anneke Feijen  
img

Het was inderdaad zuster Olympia. En het zal dan inderdaad in de duplexwoningen zijn geweest. Ik weet nog dat we op de grond zaten tussen allerlei stoffen en tapijten in.