EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4409

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Joseph ULO \ Dr Edith Stein Mavo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Joseph-mulo. (2)

Beschrijving

Docenten aan de St Joseph-mulo aan de Houtstraat. Staande van links naar rechts: zr. Margaretha, De Beer, V.d. Kerkhof, Kunst, De Visser, zr. Louise. Zittend: zr. Bernadette ("Manke Betje"), Van Vroonhoven, De Bont en z.r Notburga. Verbeteringen doorgeven!


Geplaatst op

30-05-2006

Reacties:

Datum: 06-09-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Ik kwam 1 jaar later op deze school en herken zr. Margaretha, dhr. V.d. Kerkhof, dhr. Kunst, dhr. Visser. Die zijn dus in ieder geval al goed.


Datum: 19-03-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Van Hr. Kunst hadden wij in het schooljaar ´61/´62 Engels en aardrijkskunde. Hij sprak ons altijd aan met ´juffrouw` en ´U`, wat wij in het begin heel komisch vonden.
Ik heb één keer in mijn hele schooltijd gespijbeld en kwam toen in de Rechtestraat uitgerekend meneer Kunst tegen. Hij deed net of hij mij niet zag en heeft er ook nooit iets van gezegd, maar ik had het gevoel dat ik hem zwaar teleurgesteld had.


Datum: 19-03-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Zuster Bernadette is niet de eerste links, maar zit uiterst rechts.


Datum: 19-03-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Volgens mij zit uiterst rechts zuster Notburga (Notje).


Datum: 28-07-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

De zuster die rechts naast hr. Visser staat is dat niet zr. Christophera, de zuster van zangles en handwerken? Ik herinner me haar als 'n lange zuster. Ik weet ook nog dat zij mij een keer met m'n eigen houten meetlatje op mijn vingers heeft geslagen omdat ik haar 'n beetje voor de gek hield met het vormen van haar mond neuriend NOE, NOE, NOE etc. Moest heel mooi rond zijn. Toen ik het na haar ook deed, overdreven, PETS, had ik er een te pakken. Zeg mij niets meer over Zusters van Liefde, daar heb ik bij haar nooit iets van gemerkt. Ik kreeg ook 'n laag cijfer voor zangles op mijn rapport, terwijl ik kon zingen als 'n " nachtegaal "! Zij kon ook spelen op 'n oud harmonium, als ik in de Efteling langs bepaalde paddestoelen liep, hoorde ik in mijn gedachten haar spelen en dan liep ik maar vlug door. Misschien heb ik het wel allemaal fout, dan wil ik dat graag toch nog even horen of zien.


Datum: 28-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Volgens mij heb je gelijk wat betreft zr. Christophera (Stoof). Ook ik vond haar, vergeleken met b.v. zr. Margaretha, een behoorlijke kreng.


Datum: 11-04-2011
Naam: Ine van der Aalst  
img

Meneer Kunst was een ontzettend lieve leraar, die het goed met je voor had. Ook had hij bepaalde komische uitspraken , zoals: "Aha , lachte de man in het Spaans als hij bij de deur een sigaret opstak", of iets dergelijks. We hadden ook nog een meneer Van Tilborgh, die altjd naar bloemenparfum rook. Wat zou er toch van hem zijn geworden?


Datum: 16-12-2011
Naam: Marie-Louise Kliebisch  
img

Ik kan bijna niet geloven dat ik deze foto zie. Ik probeerde informatie over zuster Clothilda te vinden, zij was hoofd van de lagere school. Ongeveer 1962 - 1963. Ik woonde tegenover het klooster. Woon nu in California, USA al 34 jaren.


Datum: 29-03-2013
Naam: Marianne Kop  
img

De juffrouw die hier staat aangegeven als juffrouw Van Vroonhoven is iemand anders. Ik heb zelf les gehad van juffrouw Van Vroonhoven en had ook een foto waar zij op staat op de site laten zetten. Helaas kan ik deze niet meer vinden, maar zij was erg herkenbaar aan haar neus.


Datum: 01-04-2013
Naam: Yvonne Levens  
img

Marianne Kop; misschien kan de redactie je helpen met het vinden van de foto die je eerder geplaatst hebt. Ik ben erg benieuwd want ik weet haast zeker dat het hier om juffr. Van Vroonhoven gaat, ook omdat ik haar al langer kende. Ik heb van haar ook les gehad op de Van Ars lagere school aan de Alard du Hamelstraat.
=== Als je via de home-pagina zoekt bij de fotobijdragers, dan vind je maar één foto bij Marianne Kop en dat is foto 29045. Daarbij wordt echter geen juf Van Vroonhoven genoemd. (Red.) ===


Datum: 02-04-2013
Naam: Marianne Kop  
img

Beste Yvonne, je hebt helemaal gelijk. Ik heb inmiddels de foto gevonden en daar staat niet juffrouw Van Vroonhoven op, maar juffrouw Werners. Heel hartelijk bedankt voor alles.


Datum: 19-08-2013
Naam: Marijke Verbeek  

Volgens mij is de betreffende juffrouw Van Erp. Zij heeft ooit een hele les besteed aan uiterlijke verzorging. Wij vonden dat prima natuurlijk, geen gewone les. Ik weet niet meer welk vak ze gaf, misschien Nederlands? Juf Van Vroonhoven werd door ons "Vroontje" genoemd.
Marijke van Galen-Verbeek Eindexamen 1964
=== Marijke, mogen wij je emailadres weten? (Red.) ===


Datum: 21-11-2016
Naam: A.H.G.de Visser  

Naast zr. Margaretha staat juffrouw Van Hoorn. De heer Van Tilborgh is reeds lang overleden. Ook mijn man, dhr De Visser, is in 2014 overleden maar had fijne herinneringen aan de tijd bij zr. Margaretha en de school.
Ahg de Visser <<< We missen je e-mailadres. (Red.) >>>


Datum: 10-12-2017
Naam: Tonny (Bergmans) Beerens  
img

Wat leuk deze foto. Heb op school gezeten van 1959 tot 1963.
Juffrouw Van Erp woonde in St. Oedenrode. Juffrouw De Bont woonde tot voor kort bij mij in de buurt. Ze is hoogleraar geworden bij de Universiteit Utrecht.