EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6069

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Houtstraat richting Hemelrijken

Beschrijving

Voorbij de school was het ook een mooi straatje.


Geplaatst op

23-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Links van de lantaarnpaal La Supita. Bakermat van carnavalsvereniging De Harlekino's.


Datum: 19-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En op het hoekje aan de linkerkant (Houtstraat-Hemelrijken) bakker Van Haandel met zijn beroemde, verrukkelijke puddingbroodjes voor 15 cent.


Datum: 01-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Het eerste pand rechts, bij de stationcar, is nu geheel gerestaureerd. Wim Timmermans van de Kruisstraat - koopjeshal en later met de rookschadewinkel elders - heeft daar ook nog gewoond.


Datum: 01-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Antoon, kijk even naar foto 5091 en naar de andere foto's van de Houtstraat.


Datum: 02-12-2006
Naam: Anneke Feijen  
img

Op de andere hoek Houtstraat/Hemelrijken zat bakkerij Rombouts. En op de hoek Houtstraat/Kruisstraat zat bakkerij Bakers. En ik herinner me nog bakkerij Van Gemert in de Kortestraat/Binnenpad, achter de fraterschool. Bakkers genoeg in de buurt.


Datum: 26-02-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Antoon, dat huis was nr 10 en daar hebben eind jaren vijftig/begin jaren zestig mijn oom Ben Ullings en tante Riet Ullings-Rombout nog gewoond met mijn neef Tjarko Ullings. Achter het huis lag een grote tuin met veel fruitbomen, pal naast de speelplaats van de school.


Datum: 08-02-2012
Naam: Winnie Claassen-Spelbrink  
img

Bij de grote poort rechts was de ingang naar de meisjesbasisschool en daarboven de meisjes-MULO. Hier deden wij 's zomers onze sokjes aan, want zonder sokjes binnen de school was in 1957 nog verboden, ook moest je een rok over de pantalon dragen. De jongens van de MULO in de Pastoor Peterstraat mochten toen ook niet door de Houtstraat lopen of fietsen! Ik weet wel, dat de directeur van de jongens-MULO na de eindexamens een dansavond wilde organiseren voor de leerlingen van beide scholen. Helaas was zr. Adriana Marie (dat was een vreselijke non en het hoofd van onze MULO) hiertegen was.


Datum: 05-05-2017
Naam: Marga van Dijk  
img

Wat leuk! Achter die grote poort, dat noemden wij 'De Lange lap'; ik zat daar op de kleuterschool en de basisschool tussen 1958 en 1963. Ik herinner me nog goed de granitovloer in de gang met al die kapstokhaakjes, én juffrouw Jeuken, bij wie mijn oudere zus Els in de klas zat. En juffrouw Van Amelsfoort, mijn lieve juf uit de eerste klas.