Fotonr.: 54213
Bijdrager Hans Rooijackers
Jaar: 1983
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Ploegstraat
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Drogisterijen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kerkplein Heilig Hartkerk

Beschrijving Nog vrij parkeren op het kerkplein voor de Heilig Hartkerk, bij de Ploegstraat en Gestelsestraat. Op de achtergrond de twee-onder-eenkapper Ploegstraat 2 (slagerij toen al gestopt) en Gestelsestraat 25 (drogisterij Rooijackers, gestopt in 1995). Op de daken zie je nog antennes staan, want kabel-tv was er nog niet. Zie ook foto 54215.
Geplaatst op 12-04-2023

Reacties

Datum: 12-04-2023
Naam: Martin Swinkels img

Die antennes waren dan natuurlijk van Bombeeck, toen gevestigd op de Hoogstraat.


Datum: 13-04-2023
Naam: Hans Rooijackers img

Martin, dat hoeft niet het geval te zijn. De firma Bombeeck (Hoogstraat) verkocht onder andere antennes maar had bij mijn weten geen installatiebedrijf. Omdat ik de Franse taal wilde oefenen heb ik ooit bij Bombeeck een VHF-antenne gekocht en deze onder aan de mast geplaatst om de RTBF te kunnen ontvangen. Ook kocht ik daar een extra FM-antenne om Hilversum 3 uit Lopik na 19.00 uur te kunnen blijven beluisteren. Want via de zendmast in Roermond nam de ROZ (Regionale Omroep Zuid) het in het Limburgs over.


Datum: 13-04-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt img

En na de slagerij van Den Exter kwam de PADEX (P.A. den Exter). Hans, vertel verder.


Datum: 14-04-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt img

In de tijd dat Berry Bombeeck daar de scepter zwaaide, installeerden zij inderdaad volgens mij niet. Al waren zij wel de uitvinder/leverancier van 'Bosat-antennes'. Wie installeerde die dan? Maar toen zijn vader nog de grote baas was, zetten zij wel degelijk de antennes op de daken. Ik zie nog het busje staan met buizen op het dak. Satelietantennes bestonden nog niet.


Datum: 14-04-2023
Naam: bert van herk img

Bombeeck Elektronica is een bekende naam. Ik wist niet dat die nog bestond. Ik heb er in de jaren tachtig regelmatig onderdelen voor mijn 'bakkies' gehaald, zoals USB/LSB en FM (27mc) zoals antennes, lineairs, transistors enz. Toen zat hij op de Frederiklaan, bij de Trudokerk. Het was een hele fijne zaak, had alles.


Datum: 15-04-2023
Naam: Paul an der Cingel img

Die slagerij zat in het linkerpand. Toen ik nog een kleine jongen was zat daar slager Brakman en ging ik graag met mijn moeder mee omdat ik altijd een plakje worst kreeg. Waarom mijn moeder daar vlees kocht weet ik niet, bij ons in de straat waren nota bene drie slagers: De Centrale Vleeschhal van Van Kollenburg, Bannenberg aan de oneven zijde en even verderop Van Buul. Brakman is in die tijd geëmigreerd en vanaf die tijd ging mijn moeder naar Van Buul of Bannenberg. Ik zie nog de bezorgers van het slachthuis die de karkassen van het geslachte vee op hun schouder de slagerijen binnen droegen, hun witte pakken zaten onder de bloedvlekken.


Datum: 17-04-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Volgens mij heeft Bombeeck altijd op de Hoogstraat gezeten en is die winkel op de Frederiklaan van iemand anders.


Datum: 17-04-2023
Naam: bert van herk img

Giovanni, je vergist je. Ze zaten daar wel degelijk bij de Trudokerk. Als je de Schootsestraat uit kwam gereden, reed je zo de winkel binnen. Nu zit op hetzelfde punt "6-electrotechniek". Ook een elektronicawinkel en die heeft het ook gelijk.