Fotonr.: 54013
Bijdrager Wim Claasen
Locatie 1.: Tongelre |311 Villapark
Locatie 2.: Stratum |211 Irisbuurt
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Stratum-Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

NRE-terrein en omgeving

Beschrijving Onderaan staan in het midden de gebouwen van de Karel I sigarenfabrieken (zie bijvoorbeeld foto 17596), die in 1971 zijn uitgebrand (zie foto 36818). Pal boven het kanaal ligt het bedrijfsterrein van de gemeente, met daarop onder meer de gashouders. De foto is uit de periode tussen 1931 en 1950, net als foto 54012. Bij die foto is vermeld waarop die conclusie is gebaseerd. Tussen het Havenhoofd en de brug bij de Tongelresestraat staat stoomtimmerfabriek  De Rietvink. Daarboven staat het hoge witte fabrieksgebouw van Picus, de fabrikant van vooral sigarenkistjes en in de laatste periode tot het faillissement ook deuren. Op de grote versie van de foto is iets rechts van het midden de Antoniuskerk in de Kwartelstraat herkenbaar, met daarnaast het klooster. Vanaf de Picus loopt de Treurenburgstraat schuin rechts naar boven. Pal boven het bedrijfsterrein van de Gemeentebedrijven loopt de Dommelhoefstraat.

Vanaf linksonder komt de Bleekstraat, die bij de kruising met het Havenhoofd en de Kanaalstraat overgaat in de Nachtegaallaan. Die loopt naar boven door naar de rotonde op de T-kruising bij de Parklaan.

Op het spooremplacement staat links een groot rond gebouw. Dat is de locomotievenloods met draaischijf om locomotieven naar het juiste spoor of de gewenste plek in de loods te sturen (zie de foto's 35828 en 2684).

Boven het spooremplacement is Woensel nog erg landelijk. (Red.)
Geplaatst op 25-01-2023
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 25-01-2023
Naam: Antoon Franse img

De tram passeerde hier de Kanaalstraat, dan moet de foto van vóór 1938 zijn.