EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53624

Bijdrager:

Jaar:

2020

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Restaurant Loods 61

Beschrijving

Dit lage pand staat iets van de straat op een voormalig parkeerterreintje. Het was ooit het pand van Gelco. Sinds een paar jaar is in dit gebouw met huisnummer 61 het restaurant Loods 61 gevestigd. De zijgevel met graffiti is van het adres Kleine Berg 59, met appartementen.
< Zoals uit reacties blijkt, hadden we hierboven bij de bedrijfsnaam Gelcom inderdaad een tikfout over het hoofd gezien en was de "m" weggevallen. > (Red.)


Geplaatst op

30-05-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-05-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Iets verder terug in de tijd zat hier de oudijzerhandel van Benjamin de Jong. De boekhouder van dat bedrijf woonde in een huis met nr. 63. Links van waar nu dat appartementsgebouw staat, was een rijtje lage huisjes zonder verdieping. Zulke huisjes, uit niet meer bestaande dan één ruimte waar alles gebeurde, stonden ook op de Grote Berg (t.o. de Deken van Somerenstraat) en in de Edenstraat achter de Heilig Hartkerk. Die laatste werden al vrij snel na de oorlog afgebroken voor de bouw van de Cor Jesu kweekschool. Ook in andere stadsdelen hebben zulke huisjes gestaan. Een wc was er niet, achter het huis stond een kotje dat voor dat doel dienst deed. 's Winters waren ze haast niet warm te stoken omdat de dakpannen op panlatten lagen.


Datum: 30-05-2022
Naam: bert van herk  
img

Dit pand was ooit van Gelcom geluidsinstallaties. Gelcom was in de jaren 70 een enorm goed lopende stereozaak met meerdere winkels in Eindhoven, zoals ook een op de Woenselsemarkt/Bakkerstraat. een in Helmond en Valkenswaard. Beste redactie: wie was Gelco? Of zijn jullie de m vergeten?


Datum: 30-05-2022
Naam: bert van herk  
img

Gelcom staat voor 'geluidscombinaties'.


Datum: 31-05-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Volgens mij moet dit Gelcom zijn. Daar kocht ik mijn eerste stereoversterker van Pioneer. Het was ook ooit het pand van Van de Biggelaar met zijn surfplanken.


Datum: 31-05-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Staat hierachter niet een hotel? Toegankelijk via de ingang links van Van der Schoot.


Datum: 01-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Paul, een woning zonder toilet ken ik ook nog, die heb ik als kind nog wel eens bezocht. Een oom van mij in Veldhoven had achter het huis een groot veld waar zo'n huisje stond. Een groot diep gat in de grond met daarop een houten huisje met een bankje. In het midden van het bankje zat een rond gat met de grootte van een LP, waarop een ronde deksel lag. Je haalde de deksel eraf en ging zitten, om te doen wat je moest doen, in ons geval ook staan. Lang bleef je niet in dat huisje want het meurde daar als een trein. De krant lezen ging ook niet, want die hing als closetpapiervelletjes aan de wand aan een spijker. Het mooiste was toch het hartje in de deur waar je door kon kijken. Ze noemden het huisje ook wel (vergeef me, ik heb het niet uitgevonden) het schijthuis. In de jaren 50/60 had je nog echte winters, Kun je nagaan hoe lekker het was als je dan daar elke dag een keer naartoe moest. Zeker als je, wat toen in die tijd veel gegeten werd, zoals boerenkool, spruitjes of stamppot moest lossen, er toch wel even vertoefde.


Datum: 03-06-2022
Naam: bert van herk  
img

"Accountmanager" is het tegenwoordig Paul, boekhouder is zoooo 1960. Het past niet meer in deze tijd.


Datum: 05-06-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Ik weet het Bert, de taal verandert voortdurend. Dat noem ik beroepsdinflatie. Weet je nog dat werksters "interieurverzorgsters" werden genoemd? Daar begon het geloof ik mee. Onderwijzers werden leraren, behangers interior decorators enz. Ben benieuwd hoe vakkenvullers over een aantal jaren worden genoemd. Ik stel voor "voorraadmanagers", wat vind je daarvan?


Datum: 26-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Ik weet het Paul, alles wordt verengelst, wat dacht je van: CEO = Chief Executive Officer, en hiervan heb je er nog meer, zoals CFO, COO, CCO. Nog even en de pure Nederlandse taal is helemaal verdwenen. Heel Europa moet Engels spreken, geen individuele talen, die zijn er dan niet meer. Vakkenvuller = stock clerk, Paul. Dit is allemaal voor de politiek, daar hebben wij geen verstand van. Ik stop ermee Paul, ik weet dat er meer zijn, maar als ik doorga dan plaatst EiB het niet meer.
< Inderdaad. Discussie wordt hierbij gesloten (Red.) >