EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25271

Bijdrager:

Jaar:

1922

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Drogisterijen

Onderwerp 3.:

Baijens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
fam . Baijens

Beschrijving

Familiefoto gemaakt tijdens het bezoek van oom Harry en tante Rosa uit Amerika in juli 1922. De opname is gemaakt in de tuin achter de panden Kleine Berg 67-69. In het pand rechts was een wagenmakerij van de familie De Rooij gevestigd. De kleine huisjes links zijn kort na 1922 afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw van mijn ouderlijk huis. De trapgevel is van het pand Priems.
Op de foto staand v.l.n.r.: Jo Kosterman, Fien Baijens, Harrie Baijens, Dora Baijens, Piet Verschueren, Camille Lejeune, Henry Baijens, Rosa Lämmle, Anna Baijens, Jan Pot. Zittend: Martina Kennis, opa Dorus Baijens, Louis Baijens, Liesje Pot, Cato Knapen. Onder: Jo Pot, Theo Pot, André Baijens Lzn.


Geplaatst op

07-09-2010

Reacties:

Datum: 14-07-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

De fotograaf moet met zijn rug naar de Grote Berg hebben gestaan, ik zie de trapgevel van Priems makelaardij, Kleine Berg 54. Deze tuin heb ik niet gekend, toen ik klein was, was hier een grote werkplaats gemaakt voor de glas- en verfhandel van Baijens. Rechts zien we nog de topgevel het huis van de Rooij's wagenmakerij, op no. 65. Aan de straatzijde zag je dat het een wagenwiel voorstelde.


Datum: 02-03-2014
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Leuke foto. Heer Baijens was erg bevriend met Jan Bogaars, mijn opa. Als je kiespijn had liep je even naar Baijens om de hoek. Die hielp je zo van de pijn af. Tevens kon je bij hem terecht als je bij gelegenheid een zwart pak nodig had. Je mocht het nooit zelf reinigen. Baijens had, evenals mijn opa, een oproep gekregen rond 18 augustus 1944 (Kleine Middenstanders) naar vliegveld Welschap te komen met een schop. Er moest geruimd worden. Ik ben altijd benieuwd geweest waar die oproep vandaan kwam. Mijn opa gaf er braaf gehoor aan en is daarbij om het leven gekomen. Wie weet er nog wat over dit Welschapverhaal? Het is altijd buiten de kranten gehouden.


Datum: 22-04-2014
Naam: Bert van Mierlo  
img

Vraagje: is Dora Baijens getrouwd met Piet Verschueren? En is Piet een zoon van Anton Verschueren en Theodora van Mierlo? Als dit zo is, kunnen jullie mij meer informatie geven over Dora en Piet hun gezin en over Piet zijn volgens mij 11 broers en zussen hun gezinnen? Of weten jullie met wie ik hierover contact zou kunnen opnemen?


Datum: 22-08-2016
Naam: Toon Jetten  
img

Dora Baijens was getrouwd met Piet Verschueren, mijn opa en oma van moeders kant. Als ik het wel heb, stierf een van hun kinderen als babytje. Van hun overige acht kinderen zijn er vijf intussen overleden: Gerard, Jos/Chef, Lies, Jan en Theo (die veel foto´s bijdroeg aan Eindhoveninbeeld.) Sjaan, Annie en mijn moeder Riet zijn nog gezellig springlevend.


Datum: 22-08-2016
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Een zus van mijn moeder, tante Marietje, mevrouw van de Baar-Versleeuwen, is na de oorlog enige jaren dienstmeisje geweest bij de fam. Baijens op de Kleine Berg. Wat een mooie, nog intact zijnde, foto. Theo en Hans Baijens zeggen mij nog wel iets.