EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51688

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Venstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Protestantse en Christelijke Kerken / Genootschappen

Onderwerp 3.:

Maranathakerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maranathakerk Venstraat

Beschrijving

De Maranathakerk diende lang geleden als vervanger van een houten kerkje aan de Bezemstraat (zie foto 200) voor de Reformatorische Kerkgemeenschap. Voor zover bekend is deze kerk in gebruik door de Pinkstergemeente.


Geplaatst op

10-09-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-09-2020
Naam: R. v. Hekezen  
img

Deze Maranathakerk was bedoeld voor de Gereformeerde Kerk, niet voor de Reformatorische kerk. Het gebouw van de Gereformeerde Gemeente in de Plaggenstraat een eind verderop is wél een Reformatorische kerk. Ja, verwarrende namen, laat dat maar aan de Protestanten over, haha. Zo is er ook de "Gereformeerde Gemeente in Nederland", maar zover mij bekend hebben die geen gebouw in Eindhoven. De Maranatha-kerk is nu inderdaad een kerk voor de Pinkstergemeente.


Datum: 14-09-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wat R. v. Hekezen zegt klopt helemaal, de protestanten zijn onderling zeer verdeeld, denk ook maar aan de politieke partijen CU en SGP. Er waren en zijn heel heel liberale protestanten en zeer orthodoxe. Over de kleinste details kunnen ze het grondig met elkaar oneens zijn, voorbeeld: heeft de slang in het paradijs werkelijk gesproken?


Datum: 16-09-2020
Naam: bert van herk  
img

Beste Paul, laten ze eerst maar eens kijken of het paradijs wel bestaat, of bestaan heeft, voordat ze over sprekende slangen praten. Waar kunnen mensen toch om ruzieën. Ik ken wel de Paradijslaan, maar dat is iets anders zeker?


Datum: 28-09-2020
Naam: R. van Hekezen  
img

Het onderschrift bij deze foto is helaas onjuist. Ik kwam vroeger veel in deze Maranatha-kerk en het was toch echt geen ‘Reformatorische’ (= zwarte-kousen) kerk, maar een gereformeerde kerk (en dat is dus NIET reformatorisch). Ik moet wel toegeven dat de namen Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Gemeente erg verwarrend zijn (u bent niet de enige). Voor een reformatorische kerk in Eindhoven moet je heden ten dage naar het gebouw van de Gereformeerde Gemeente in de Plaggenstraat. Tegenwoordig is de hier bedoelde kerk in de Venstraat inderdaad in gebruik bij de Pinkstergemeente.