Bredalaan. (1)
Beschrijving | Het grote gebouw rechts is het St. Theresia Pension. Inmiddels is hiervoor nieuwbouw in de plaats gekomen. Vanaf de straat gezien zat rechts-onder in dat gebouw de kleuterschool in enkele lokalen. Als we verderop de straat ingaan volgt rechts het St. Theresiaplein en op de hoek daarna Rombouts met zijn sigarenwinkel anex postagentschap. De linkerzijde van de straat is nauwelijks veranderd. Op de foto staan 'ons' Lies en Zus (Marietje) Tax -van Dorst. en dochter van haar Mirjam Tax. |
---|---|
Geplaatst op | 10-07-2006 |
Reacties
Naam: Marianne van Alphen
Misschien was in 1964 het gebouw aan de rechterkant al onderdeel van het Theresiapension, ik zat er in elk geval op de kleuterschool van 1954 tot 1956.
Later, ik weet niet hoeveel later was dat gedeelte het bejaardenhuis voor de nonnen en was mijn speelzaal het recreatieverblijf van de zusters geworden. Rombouts zat op de hoek met haar Sigarenwinkel. Maar het postagentschap ken ik alleen iets verderop, bemensd door Huub, die ook erg druk was voor de missie.
Naam: Johan Boogers
Als ik me goed herinner zijn na het opheffen van het postkantoor van koster Huub enige activiteiten overgenomen door Jo Rombouts (geh. met van Gemert). Naast de verkoop van sigaren en sigaretten had Jo ook een kleine (kantoor-)boekhandel.
Nog een bijzonderheid over de Bredalaan: tijdens WO-2 werd de middenberm ingenomen door een soort schuilkelders. Grote betonnen (riolerings-?)ringen onder een aarden wal. Heeft iemand daar nog foto's van?
Naam: Louis van der Meijden
Een prachtige foto van de Daf 30 daffodil uit 1961 voor de deur.
De DAF Daffodil was een compacte sedan van de Nederlandse fabrikant DAF.
Productiejaren 1961-1967.
Productieaantal 132.919.
Voorganger DAF 600 en opvolger DAF33.
Uitvoeringen Sedan, Combi, Bestelwagen.
De DAF 750 en de Daffodil kwamen gelijktijdig op de markt als vervanger van de DAF 600. De Daffodil was bedoeld als een luxe exportmodel (gericht op de Amerikaanse markt) en kreeg daarom veel chroom mee. De 750 cc motor zorgde voor betere prestaties dan de 600. Later werd het model iets minder extravagant.
Er zijn drie types te onderscheiden:
Type 30:
Het eerste Daffodilmodel kreeg in de fabriek typenummer 30 mee.
De Daffodil, Engels voor "narcis", kreeg een afbeelding van deze bloem op het stuur, een rechthoekige snelheidsmeter en een brede grille.
Type 31:
Het tweede model kreeg het fabrieksnummer 31. Het model was iets minder overdadig. Feitelijk volgde het zowel de 750 als de oude
Daffodil op. Het model was als sedan, pick-up, stationwagen en bestelwagen te krijgen.
Type 32:
In 1965 kwam het derde en laatste model Daffodil uit, ditmaal met fabrieksnummer 32. Giovanni Michelotti styleerde de auto lichtjes.
De motorkap en kofferklep werden iets hoger gebouwd.
Een speciale versie, de Daffodil S, had een opgevoerde motor en schijfremmen vooraan.