EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

47

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Stratum-Tongelre

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
RAF-luchtfoto Centrum-Tongelre-Stratum

Beschrijving

Een unieke luchtfoto die op 26-12-1944 door een onbekende RAF-piloot werd gemaakt. Een foto om uitgebreid te bestuderen. Enkele herkenningspunten; de donkere streep middenboven is het Havenhoofd en het Eindhovens Kanaal. Vanuit het havenhoofd in vrijwel rechte lijn naar beneden is het Van Abbemuseum zichtbaar. Bijzonder interessant om al die veranderingen te bestuderen, inclusief de wegenstructuur.
<< De foto is in juli 2021 vervangen door een exemplaar dat Frans van Beers heeft verbeterd. (red.) >>


Geplaatst op

11-04-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-05-2005
Naam: Henri Grootveld  
img

Op deze foto staat mijn geboortehuis, Stratumsedijk 84, dat in 1956-58? moet zijn afgebroken bij de reconstructie van de splitsing Aalsterweg-Leenderweg en de bouw van de Stadsschouwburg. Het was het zuidelijke huis van een tweekapper en het op een na laatste huis van de Stratumsedijk, het laatste huis was een slagerij. Op het moment van de opname was ik anderhalfjaar oud en hoogstwaarschijnlijk thuis (2e Kerstdag). Ik heb geen opname meer van dat huis en houdt mij daarvoor aanbevolen.


Datum: 15-02-2006
Naam: Dick Coolhoven  
img

De betreffende website is www.dewoonomgeving.nl dan zoeken naar luchtfoto's. Helaas staan daar geen foto's op van welschap in die tijd terwijl ze wel gemaakt zijn. Ter inzage bij de topografische dienst in Emmen. (Foto)copieen alleen met toestemming van generale staf.


Datum: 09-07-2006
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Op luchtfoto 47 zijn bij de splitsing Dommel en Tongelreep beide hotel Parkzicht en het Dommelhotel duidelijk zichtbaar evenals het verschil in bouwstijl


Datum: 09-08-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Nagenoeg rechts van het midden op deze luchtfoto zie je op de kruising (het wit-donkere gedeelte) de St.Joriskerk met de splitsing Heezerweg, Leenderweg en de splitsing Aalsterweg-Leenderweg. Verder naar beneden over de Aalsterweg zie je de T-kruising met de brede Leostraat waarbij als je heel goed kijkt, in het midden over de volle lengte van de Leostraat een donkere strook ziet lopen. Dit waren aan elkaar gebouwde loodsen van voorgebogen golfplaten voor het Amerikkanse leger- waarin tanks en overig rollend materieel werd gerepareerd. Wie heeft hiervan nog een foto in zijn bezit, waarvoor ik mij sterk houdt aanbevolen?<< redactie houdt zich ook aanbevolen>>