EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

840

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Havenhoofd

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Bevrachtingskantoor Havenhoofd

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrachtingskantoor. (1)

Beschrijving

Havenhoofd nr 1 was een cafeetje. Hiet ziet u nr 3 het bevrachtingskantoor. Deze beide gebouwen lagen op de kop van het havenhoofd. Het bevrachtingskantoor werd in 1980 gesloopt.


Geplaatst op

24-07-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-03-2007
Naam: R. van Loon van Dijk  
img

De affiche van foto 2628!


Datum: 13-03-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Hij, meneer Roelofs, zoals we zeiden, was onze achterbuurman. (Burghstraat-Odulphustraat) Hij kwam regelmatig uit onze tuin een bepaald soort onkruid halen voor de vogeltjes in zijn volière. Door zijn baan had hij waarschijnlijk ook goede connecties met van der Sluijs (zangzaad). Zoon Willy en dochter Adri.


Datum: 14-03-2007
Naam: Helen de Jong-Ball  
img

Ja, dat was vast het onkruid wat vogelmuur heet: vogels zijn er dol op! Meneer Roelofs was een oom van mijn moeder en dus kwam ik ook bij oom Ad op bezoek en de vogeltjes kan ik me nog heel goed herinneren! Mijn oudste broer kwam er ook heel graag; Ik geloof dat oom Ad ook postduiven hield? Mijn oudste broer heeft ook die hobby overgenomen en heeft nu nog steed duiven.


Datum: 14-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

In Woensel noemde ze dat Vogeltjesmier Dat waren dicht bij de grond groeiende kleine 5 mm grote ronde blaadjes met om de 10 cm een worteltrosje. Een klein stukje pakken dat ging niet, wel een halve meter.


Datum: 14-03-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Ik heb deze regelmatig in de tuin, ook de vogels maar die eten ze niet. Zeker niet lekker genoeg, of zou het aan het ander soort voer liggen?


Datum: 27-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Het bevrachtingkantoor op het F.van Edenplein werd gebruikt naar ik me herinner door van Nunen. Het gebouw was aanvankelijk het gastankstation voor het gas als brandstof voor auto's met benzinemotoren in oorlogstijd toen er geen benzine was.