EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45985

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Kunstobjecten

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fontein bij Heuvel-ingang

Beschrijving

Deze fontein is een ontwerp van Jacques Slegers en is in 1992 geplaatst. De doorsnede was 7 meter. Het kunstwerk bestaat uit een groot aantal handgevormde keramische elementen, voorzien van een glazuurlaag. Het bouwen werd uitgevoerd door St. Joris Beesel. De fontein is intussen gesloopt.


Geplaatst op

11-04-2019

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-06-2019
Naam: bert van herk  
img

De fontein is intussen gesloopt: WAAROM?


Datum: 12-06-2019
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bert, dit schreef het E.D. er o.a. over op 29 november 2016: "Volgens centrummanager Huub Elders was de fontein van keramiek, een kunstwerk van wijlen Jacques Slegers, na 25 jaar 'technisch helemaal op'. Steeds meer tegels lieten los of barstten, vertelt Elders en ook de pomp was defect. Saskia Slegers, dochter van de kunstenaar, is onaangenaam verrast door het nieuws. "Het is jammer. En raar dat ik er niks van weet." Slegers erkent dat het kunstwerk er de laatste tijd niet florissant uitzag. "Jammer, ze hebben het niet goed bijgehouden."


Datum: 11-01-2020
Naam: bert van herk  
img

Bedankt Ben. Ja, als je geen onderhoud pleegt, gaat alles naar de gallemiezen. Nou ligt er niks, en dat vraagt geen onderhoud. Ook een vorm van bezuinigen.


Datum: 13-01-2020
Naam: bert van herk  
img

Jammer, ze hebben het niet goed bijgehouden zeg je, Ben. Ik moet zeggen dat Eindhoven hier goed in is, want je ziet het regelmatig: er wordt gesloopt omdat er geen onderhoud is gepleegd. Ik ben benieuwd wat er café "De Hefbrug" op de Tongelresestraat te wachten staat. De voordeur en de brievenbus zijn met ducktape dichtgeplakt, er zitten gaten in de muur, de matrassen steken erdoor naar buiten, en de buitenmuren zien groen van het mos. Een verwaarloosd pand dus, en het is notabene nog eigendom van een architect. Zo kan de vrijgekomen grond duur verkocht worden. Het is dus volgens mij verwaarlozen, slopen en op de vrijgekomen grond kan weer een toren gebouwd worden. Levert meer op dan zo'n ouwe knip van een kroeg. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik ben bang.


Datum: 27-10-2022
Naam: bert van herk  
img

Mooi hè, zo zonder fontein, zo zonder iets. Ze hebben die fontein gewoon geen onderhoud gegeven. Nu zie je een grote cirkel, maar die verdwijnt binnenkort ook. De rode steentjes gaan eruit en de stad krijgt mooie betonblokjes (dus de cirkel is niet meer te zien en alles is vergeten). Nu krijgen we modern beton met een grijze basiskleur. Kiezels van verschillende kleuren moeten het levendig houden en verwijzen meteen ook naar de ondergrond van Eindhoven, met een knipoog naar het verleden. Maar nu met het vuil en vlekken van het heden, die niet te verwijderen zijn. Tja, dat krijg je met beton, maar dat wisten de architecten nog niet. Het kost een paar dubbeltjes die blokken, en straks moeten ze er weer uit omdat ze niet schoon te krijgen zijn (platgetrapte friet en peuken, olie van vrachtwagens en brommers, kauwgom(gum) enz. Het geeft nu al kopzorgen, en ze liggen er nog maar een paar dagen bij het Stratumseind. Dan moet er dus weer wat anders voor terugkomen en Jan met de korte achternaam betaalt wel. Ik ben weer lekker negatief, ik weet het, maar daar maken ze het ook naar. Maar het is wel modern beton, kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen oud en modern beton? Ander cement of ander zand? Ik hoor het wel. Wordt weer lachen.


Datum: 28-10-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik word ook wethouder; goed betaald worden om geld van anderen uit te geven. We moesten het programma 'Over de Balk' maar weer eens terug laten komen op TV.


Datum: 01-11-2022
Naam: bert van herk  
img

Goed idee, of misschien een website. Dat is iets voor jou Giovanni?