EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4491

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

EWOFA / Robert von der Nahmer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ewofa (was Onbekend-1)

Beschrijving

Gerard moet de juiste locatie en het jaartal nog doorgeven.


Geplaatst op

04-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-06-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

Gokje, Hertogstraat naast Mercator, EWOFA


Datum: 05-06-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ik dacht daar ook aan. Maar EWOFA stond toch op de fabriekspijp? Zie foto 1682. Nu kan het wel zijn dat dat maar aan één kant stond. Verder zou je uit die foto wel deze afbeelding kunnen halen. Ook uit foto 520 kun je het afleiden.


Datum: 07-06-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

De hele schoorsteen lijkt me nieuwer dan op de oude foto's, misschien dat er na de herbouw geen letters meer opgezet zijn


Datum: 16-06-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Italiaans: graffiare: krassen. In het gebouw links, Geldropseweg, zitten sinds kort (7-2006) appartementen. Hertogstraat op de achtergrond.


Datum: 01-10-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

Ewofa was een afkorting van Eindhovensche Wollenstoffenfabriek Fabriek.


Datum: 02-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De E in Ewofa Kan afkomstig zijn van Eindhoven(se) of van Eerste. Eindhoven in de naam is gevaarlijk als je gaat uitbreiden. Internet Acces Eindhoven (IAE) was achteraf gezien niet blij met de keuze voor die E en noemde zich later Internet Access for Everyone (IAE). Robert Von der Nahmer ontweek deze valkuil en noemde zijn Ewofa E(lectr.) WO(llenstoffen)(FA)briek.


Datum: 12-11-2006
Naam: P. de Rooij  

Dit is geen EWOFA meer. In 1965 zijn de gebouwen overgenomen door Wijers Textielgroothandel in Amsterdam die in de loop der jaren het oude hoofdgebouw en de schoorsteen (met ketelhuis?) liet slopen. Zodoende creƫerde zij een royaal plein waarop de grootste vrachtwagens goed uit de voeten konden. Op de foto zien we nog het nieuwe kantoor uit 1963 (uitgevoerd in geglazuurde witte steen door architect P. Donders) en de daarachter liggende hoogbouw uit ca 1955 (met in de zijgevel een gebrandschilderd raam van Pieter Wiegersma met als titel: Vlijt, Liefde en Overleg).


Datum: 29-11-2006
Naam: Joop Van Kampen  
img

Deze wollenstoffenfabriek was van de fam. De Rooij en die woonde zelf in dat hele grote huis aan de Stratumsedijk. Ik heb er vaak knellenpees gehaald want dat was beter dan de koorden van de touwslager. Wij hadden een winkel recht tegenover de fabriek (Smitje) Sjef van Kampen. Peter de Rooij kwam dan ook altijd bij ons naar de Tour de France kijken. De fabriek heette Eerste Wollenstoffen Fabriek, maar in de volksmond was dat "Eindhovense", vandaar denk ik de verwarring. <<< Joop, kijk eens naar foto 6202 en lees de commentaren. Ben jij al zo oud dat jij nog de "eerste" hebt meegemaakt? (Peter) >>>


Datum: 29-11-2006
Naam: Joop Van Kampen  
img

Beste Peter, ik moet je toch gelijk geven het was Eindhovense, ik zal dat van de Eerste wel van ons moeder of vader hebben gehoord, weet je wel van Sjef en Annie van Kampen, want die hadden een winkel recht tegenover de poort naast Liebrechts en Bakker Maas.


Datum: 29-11-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Wyers heeft er inderdaad gezeten, ik ben dikwijls daar geweest, daarna is Wyers verhuisd naar het Eindhovens Kanaal. Daar zijn ze afgebrand en weer tijdelijk teruggekeerd naar hun oude pand op de Geldropseweg.
Het kantoor aan de voorzijde hebben wij intern moeten aanpassen voor een nieuwe huurder (Philips Nederland afd. gebouwen en diensten).


Datum: 25-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Naar mijn mening moet deze foto gemaakt zijn vanaf de Geldropseweg vooraan, net voor de kruising met de Hertogstraat. De foto moet van lang voor 1975 zijn, want vanaf dat jaar was er allang niets meer over van EWOFA. Op de achtergrond meen ik ook de dakenrij van de Hertogstraat te herkennen, en zelfs de daken van pand 15 en 17, de woonhuizen, waar ik in 1975 Hotel De Ridder ben begonnen.


Datum: 17-02-2018
Naam: Yvonne Henderson  
img

Het is verwarrend dat bij deze foto nog steeds Hertogstraat staat. Het is namelijk de Geldropseweg.
<< Is net aangepast. (Red., Hans >>