EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1682

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Hertogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg, kruising Hertogstraat - Vestdijk.

Beschrijving

Op de achtegrond het nieuwe gebouw van het taleninstituut "Mercator ", aan de Hertogstraat 1a dat zijn voltooing nadert. Daarachter de sheddaken van Ewofa. De oudere panden, voor de nieuwbouw van Mercator, zijn ook nog op de luchtfoto van foto 1623 te zien. Daar is de Vestdijk (toen Bleekstraat) nog niet doorgetrokken. (RHCe 0026461)


Geplaatst op

20-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-10-2005
Naam: Hans van Melis  
img

In die gebouwen (L.) moet dus het klooster van de Franse Zusters geweest zijn.


Datum: 21-10-2005
Naam: Anne Troost  
img

Ik betwijfel zeer dat dit het klooster van de Franse zusters is geweest. Als ik bij Atlantis foto no 2669 bekijk staat daar de villa van Jamez op en in het onderschrift staat dat het pand achter de coniferen het kloost van de franse zusters is geweest.Deze foto staat hier onder foto 777, terwijl foto 851 ongeveer dezelfde situatie laat zien.
Ik weet dat mijn schoonmoeder in de begin jaren van de Effenaar (daar werkte zij, ze deed iets met drugopvang, ja toen al ) een keer door dr Franssen de neuroloog naar het klooster werd geroepen.
Er was daar een meisje die aan de drugs was en moest bevallen Het klooster lag achter het hotel op de hoek van de Vestdijk ongeveer daar waar nu de entree van Madarin Plaza hotel is met het tuinje.


Datum: 05-08-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De mooie panden van Mercator op de voorgrond zijn niet van de Franse zusters, maar van Mercator (foto 25023), en gesloopt kort na 1960. Op foto 12984 is te zien dat de rooilijn een stuk naar achter geplaatst is, en loopt langs de gevel van de nieuwbouw áchter de oude panden. Daarom staat de nieuwbouw ook zo dicht op de oudbouw.