EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6202

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

EWOFA / Robert von der Nahmer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Einde EWOFA

Beschrijving

Op 1 april 1964 is deze Eindhovense firma opgeheven getuige dit schrijven van de directie aan mijn vader. In het brievenhoofd (in reliëf uitgevoerd) staat overigens echt Eindhovensche, zodat die discussie ook kan worden gesloten.


Geplaatst op

02-10-2006

Reacties:

Datum: 02-10-2006
Naam: Anne Troost  
img

Op foto 1634 staat echt niet Eindhovensche staat. Wanneer is de naam in de E verwisseld, weet je dat ook?


Datum: 02-10-2006
Naam: Peter Vermeulen  

In mijn commentaar bij foto 1634 heb ik duidelijk aangegeven dat de naamsverandering in 1925 plaatsvond.


Datum: 02-10-2006
Naam: A. Troost  
img

Bij het RHCe op foto 26470 (foto 6206) staat op de gevel zichtbaar te lezen Eindh. Wollenstoffenfabriek. Ik denk en ik weet ook bijna zeker dat deze fabriek zoals hierboven is bewezen deze naam had. Ik moet Hans ook gelijk geven dat bij foto 1634 niet "Eindhovensche" staat. Alleen had deze fabriek toen als naam Robert van de Nahmer-Eindhoven. De tekst die Hans bedoeld geeft aan wat voor een soort fabriek het is namelijk " De eerste Nederlandse Electrische Wollenstoffenfabriek" dus hier worden de wollenstoffen electrisch gemaakt. Hier is dus niet de naam bedoeld want dan had er in plaats van Robert v.d.Nahmer wel EWOFA gestaan.


Datum: 02-10-2006
Naam: Peter Vermeulen  

In 1907 had Robert sr zich uit "Robert v.d. Nahmer" teruggetrokken. Zijn zonen Robert jr. en Theo nemen het bedrijf over. In 1909 werd de fabriek door brand gedeeltelijk verwoest. Er werd een nieuwe fabriek gebouwd en Theo trekt zich uit het bedrijf terug. Robert jr gaat alleen verder onder nog steeds dezelfde firmanaam. Ten gevolge van de brand gaat Robert jr echter steeds meer over op elektriciteit i.p.v. stoom, vandaar dat aan de naam werd toegevoegd: "Eerste Nederlandse Electrische Wollenstoffenfabriek". In 1925 gaat de fabriek over in handen van A.G.W. de Rooij die de naam van de firma wijzigt in EWOFA, de Eindhovensche Wollenstoffenfabriek. Onduidelijk is nog of dat direct in 1925 gebeurde of enkele jaren later. Directeur werd toen zijn zoon L.W.M. de Rooij.