Fotonr.: 4469
Bijdrager Vic van Lijf
Jaar: 2006
Locatie 1.:Stratum |212 Rochusbuurt |Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Geldropseweg, begin Witte Dorp.

Beschrijving Het tegenlicht speelde Vic parten, maar toch ..
Geplaatst op 02-06-2006

Reacties

Datum: 16-06-2006
Naam: Yvonne Van De Ven img

Het huis waar een plaat te koop staat was vroeger van mijn grootouders, (het rechtse huis, 126a).
Mijn opa was bedrijfsleider van Hoek nu Hoek Loos. Waar nu de ramen zitten stonden vroeger de flessen met zuurstof dat kon toen nog gewoon en er boven met 7 personen wonen. Recht tegenover deze huizen stonden kleinere huizen daar woonde de 100.000e inwoner van Eindhoven gewoon de honderduizendste werd hij genoemd.


Datum: 09-05-2007
Naam: Lonneke Willems img

Volgens mij was toen, nog iets meer naar rechts op de Geldropseweg een klein fourniturenwinkeltje waar je voor een paar dubbeltjes de ladders in je nylonkousen kon laten ophalen zodat je met hele nylons weer naar (stijl en gratie vormen van Vuuren's reputatie) de dansles in de Tramstraat kon!


Datum: 10-05-2007
Naam: Yconne Van De Ven Alewijns img

Ja Lonneke dat winkeltje was een klein winkeltje waar ze ondergoed, huishoudtextiel en sokken verkochten. En dat winkeltje was Bertrams maar tegenover mijn oma woonde Lies vd Kerkhof en die haalde in mijn jonge jaren ook ladders op. Lies is, als ik het goed heb de moeder van de schoenmaker Bonnema die nu op de Geldropseweg tegenover voormalig groentenman Jan Konings en die naast de Caravelle een zaak heeft.


Datum: 10-05-2007
Naam: Vic van Lijf img

Yvonne, die kleine huisjes staan op foto 2350. Bertrams had vroeger een uithangbord, gemaakt van halve centen. Toen zat Konings ook nog aan die kant.


Datum: 10-05-2007
Naam: Willem van de Ven img

Mijn moeder is geboren op nr 149 (een van de huisjes tegenover de foto). In haar jeugd heeft zij zelfs keizer Haille Selassi van Ethiopiƫ met zijn gevolg voorbij zien komen. De buurman van de grootouders van de maker van de foto's moet mr. Joosten zijn geweest, de gemeente-secretaris van Eindhoven.


Datum: 10-05-2007
Naam: Hans Vervoort img

In het witte huis met 2 balkons heeft de familie Joosten gewoond. Mr. Joosten was de toenmalige Gemeente-secretaris. Voorheen woonden zij in een huis tegenover de RPI op de Boschdijk. Mijn moeder is jaren in dienst geweest bij deze familie en zij heeft daar altijd met heel veel plezier gewerkt. Zij werd behandeld alsof ze bij deze familie behoorde.


Datum: 11-05-2007
Naam: Vic van Lijf img

Willem, om welke foto's gaat het? Ik ben de maker van deze foto en mijn grootouders woonden in Maastricht. M.a.w. ik begrijp je niet helemaal of beter ... helemaal niet.


Datum: 14-05-2007
Naam: Willem van de Ven img

Vic, ik heb het over de foto die door u gemaakt is. Nog iets vreemds trouwens. Het bruine pad heeft huisnummer 126/126a en het eerstvolgende witte huis (dat van mr Joosten dus) had 136. Ik ben eens achterom gelopen maar kon geen ingang vinden naar die tussenliggende nummers.


Datum: 14-05-2007
Naam: Vic van Lijf img

Ik herinner me het eerste witte huis als dat van Bierlaaghe, maar misschien was dat in de periode ervoor. Verder woonden daar in dat rijtje Veegens, Mw Jelinger-Roelants van de staatsloterij, van Dijk en Frankenhuisen (leraar aardrijkskunde op het Joris) maar die is al eerder ergens anders genoemd.


Datum: 16-05-2007
Naam: Jan Toirkens img

Frankenhuijsen leraar St. Joriscollege, ja de 50er jaren. Daar heb ik nog wel een anecdote van. In zijn jonge jaren had hij een boot of schip daar wil ik van af zijn, maar hij heeft heel wat rivieren in Europa bevaren. En daar had ie het dan altijd over bij topografie want dat was zijn lievelingspaardje. En dan zette ie zeg 8 jongens op een rijtje voor in de klas en stelde de eerste vraag: Of Leningrad nu west of Noord-west van Moskou lag? En als de eerste jongen in de rij voor 10 punten het niet wist? Dan ging de beurt naar de volgende voor zeg 8 punten. En wat lag er dan west-noord-west van Leningrad? Dat kleine stadje?


Datum: 16-05-2007
Naam: Peter Vermeulen

Een standaardvraag van De Siep (want dat was de bijnaam van Frankenhuisen) was: waar ligt Zwartewater, je weet wel waar mijn opa woont... en dan wreef hij genoegzaam zijn beide armen tussen zijn benen.


Datum: 16-05-2007
Naam: Jan Toirkens img

Ja, de Siep, ik was het al bijna vergeten, maar dat was zijn bijnaam. Ik herinner me inderdaad dat ie er een bijna bovenmenselijk genoegen aan beleefde om ons voortdurend in de maling te nemen, met zijn bijzondere humor. Ja en dan wreef ie inderdaad en glom van genoegen. Ja een buitengewoon aardige man, na 60 jaar kan ik hem nog levendig voor de geest halen. En hij maakte van die topografie een ware sport, en voor zover ik weet vonden de leerlingen het stuk voor stuk schitterend. We hebben wat afgelachen daar.


Datum: 25-05-2007
Naam: Yvonne Van De Ven Alewijns img

Het huisnummer is 126a. Op een trouwfoto van mijn ouders staat het nummer heel goed te lezen.
Ik zal Jos van Baarle nog eens navragen want die heeft er lang gewoond hoe het precies zit.