EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2350

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg richting oost

Beschrijving

Zuidwaarts gezien en compleet met zebra en knipperbol.


Geplaatst op

30-12-2005

Reacties:

Datum: 31-12-2005
Naam: Vic van Lijf  
img

Genomen vanaf de hoek Voorterweg. Rechts komt de Pastoor Dijkmanstraat uit. Ong. 5 huisjes verder zat eerst groenteboer Konings. Nu ik goed kijk, meen ik de ton met zuurkool te zien staan. Later is Konings verhuisd naar hoek Voorterweg.


Datum: 09-01-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Mijn vrouw herinnert zich daar (voorbij de fiets) Bertrams, fournituren, (en ik nu ook, vanwege het uithangbord met centen). Nu zit er PCspeed in een groot pand.


Datum: 29-01-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Bij deze oversteek ben ik nog brigadier geweest. Als je in de vijfde klas zat mocht je brigadier worden, je kreeg dan eerst op het politiebureau op de Grote Berg voorlichting hoe te handelen. Je kreeg een zware witte jas met zwarte biezen op de mouwen, en een 'spiegelei'. Dit was om de schooljeugd uit de Voorterweg en omstreken over te laten steken. Dat waren kinderen van de St Jozefschool uit de Tuinstraat en de Mariaschool uit de Gasthuisstraat.


Datum: 29-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Dit is dan weer een bekend plaatje voor mijn vrouw, die geboren is op de Geldropseweg 95. Misschien zijn er onder Stratumers nog mensen die zich de meubelmakerij van Gradje v.d.Wiel (mijn schoonvader) kunnen herinneren en daar ook nog iets over kunnen schrijven. Hun woning is in die tijd gesloopt ten gunste van een nieuw pand van de Rabobank. Aan de andere kant van familie v.d.Wiel had Harrie Heerings zijn fietsenzaak die later is overgenomen door hun zoon Peter toen zijn ouders naar de Kloosterdreef in Woensel verhuisden. Hans of Vic bestaat er een afbeelding van de andere kant waar ook huisnummer 95 op staat?


Datum: 30-01-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Peter Heerings heeft nu mooie zaak op de Moreelselaan. Bel die eens; ik zal er ook spoedig eens langs lopen. Ikzelf heb van die kant van de Geldropseweg jammergenoeg geen foto's. Ik ging daar als kind wel naar 'n groenteboer, die zat waar nu de parkeerplaats van Verkuylen (schoenen) is. Door die gang gingen we naar ons troeplokaal van de verkennerij, de huidige blokhut.


Datum: 18-02-2006
Naam: Jan Wolfs Canada  
img

Het is al weer 47 jaar geleden dat ik naar Canada emigreerde, het doet me goed zelfs namen te herkennen; Harrie Heerings de fietsenmaker.
Ik woonde toen in de Stuiverstraat, zoon van schoenmaker Piet wolfs en werkte de laatste 2 jaar bij rijwiel-groothandel Van de Wielen in de Stuiverstraat. Harrie was daar bijna elke dag.
Ik heb nog veel te bekijken.
p/s de blokhut van de verkenners zag je van onze achtertuin.


Datum: 22-07-2006
Naam: Jan Toirkens (Canada)  
img

Ja, en deze man uit Canada had in 1962-1965 verkering met een jongedame uit de Johan van Eindhovenstraat. En dus ken ik dit Stratums gedeelte zeer goed. Ik heb dus een foto van de huizen aan de andere kant, aan de kant van de Voorterweg. Ze zitten in mijn fotocollectie Hagen op het RCH te Eindhoven, Raiffeissenstraat.


Datum: 09-08-2006
Naam: Arno van Tuijl  
img

De groenteboer en zijn vrouw op de hoek van het zwarte pad, waar nu de parkeerplaats van Verkuylen is heetten Harrie en Mien Alders. Harrie was een zeer zware man en ging ook nog met de groentenkar langs de deur. Elke morgen stond Mien de appeltjes op te poetsen en als kinderen kregen wij van haar een worteltje. Ruzie maken konden zij ook erg goed en Harrie dronk graag een borreltje. Soms mopperden ze op ons als we naar het clubhuis van de verkenners gingen en hadden we schrik van hen.
Harrie regelde in de goeie jaren van de voetbalclub Eindhoven altijd de busreizen naar de tegenstander en voor een gulden contributie per week konden wij alle uitwedstrijden meemaken. Hij regelde dit samen met Jan vd Akker (winkel Hes) uit de St Rochusstraat en als we terug naar huis gingen, wilde Harrie nog altijd ergens aanleggen, maar Jan wilde dit niet.


Datum: 17-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Hier kwamen we uit de Voorterweg (links) en staken de Geldropse weg over.
Toen er nog geen knipperbol stond was er altijd een motoragent die zorgde dat dit veilig verliep (eind vijftiger- begin zestiger jaren)


Datum: 12-02-2007
Naam: Lucia Jakobs Verbaal  

Ik ben op de Geldropseweg opgegroeid. Wij woonden op nr.85 naast de fietsenmaker Martien Schaap. Mijn broer Martien was bij de verkennerij, de verkenners hadden een veld dat grensde aan onze hof. Henrie en Peter Verkuilen waren bijna onze buurjongens, ze hadden ook nog een zus Tonny. Het is erg leuk om de Geldropseweg nog eens te zien.


Datum: 03-08-2008
Naam: Bep Vorstenbosch  
img

Kent iemand daar ome Harrie de kleermaker nog?
Ik weet dat ik als kind altijd daar kwam en hij in kleermakerszit op tafel zat. Het was een hele forse man met dikke buik, dat is het beeld wat ik op mijn netvlies heb.
Zijn vrouw was mijn tante Dora en hij dus mijn ome Harrie.
In 1970 hebben we op het punt gestaan om zijn huisje te kopen.


Datum: 13-01-2009
Naam: Yvonne Henderson  
img

De vrouw aan de overkant is mijn oma, Nellie Wullems. Ze woonde op nummer 110. Haar huis is twee deuren verder, de allersmalste voorgevel met de voordeur aan de linkerkant. In het winkeltje zo´n vijf huizen verder zat kruidenierswinkeltje De Ruijter. Of Konings daar ooit gezeten heeft, vraag ik me af, volgens mijn moeder zat deze aan de overkant op de hoek en zijn zij in de tweede W.O. flink gebombardeerd.


Datum: 07-02-2011
Naam: Wim van den Berk  
img

Volgens mij heeft ter hoogte van degene die de foto hier maakt nog een kapperszaak gezeten.


Datum: 08-02-2011
Naam: Arno van Tuijl  
img

Dat klopt. Vroeger heeft hier kapper Marks gezten met knecht Albert.