Bijdrager Woonbedrijf SWS HHvL
Locatie 1.:Woensel |411 Limbeek-Noord |Anthony van Leeuwenhoeklaan
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Woensel
Antony van Leeuwenhoeklaan
Beschrijving | Nieuwbouwwijk van de jaren vijftig van de vorige eeuw in Woensel. Dit project is mede tot stand gekomen door Woonbedrijf SWS HHvL (Hertog Hendrik van Lotharingen). << Bij de locatie is de straat aangepast naar aanleiding van de reactie van Jan Damen. Enkele reacties gaan nog over de eerder genoemde straat Johannes van der Waalsweg en het daar gevestigde badhuis.(Red.) >> |
---|---|
Geplaatst op | 29-06-2023 |
Reacties
Naam: Martin Swinkels
Aan Bert van Herk. Als je alles goed had gelezen voordat je reageert op mijn bijdrage dan heb je kunnen lezen aan de linkerzijde van deze pagina dat deze huizen maar ook het BADHUIS waren gevestigd in de Johannes van der Waalsweg maar ook ergens in Stratum.
En aan Giovanni van Helvoirt mijn vraag op zijn antwoord waar dit door hem genoemde badhuis dan was. Ik ben van 1947 en mijn oma van moeders kant woonde vroeger op de Hoogstraat schuin tegenover de Palingstraat, waar mijn oma toen een schoenenwinkel had. Ik ging regelmatig samen met mijn moeder op bezoek bij mijn oma en vanaf toen ik een jaar of vijf was kan ik mij van een badhuis daar geen voorstelling maken. Van een badhuis achter kapper Van Tuyl heb ik mijn herinnering totaal geen voorstelling van.
Naam: Jan D
Deze beneden- en bovenwoningen staan niet aan de Johannes van der Waalsweg maar wel vlakbij aan de Antony van Leeuwenhoeklaan. Ze staan er nog steeds, met uitzicht aan de overkant op de brede groenstrook tot aan het spoor (en aan de overkant van dat spoor de oude Philips gebouwen en het klokgebouw, het huidige trendy Strijp-S). Mijn opa en oma hebben er lang gewoond.
Naam: bert van herk
Het badhuis dat ik in gedachte heb is (was) het badhuis aan de Johannes van der Waalsweg tegenover flat nummer 78/80, nu een paar jaar gesloopt. Zo fris was het daar niet eind jaren vijftig, begin jaren zestig. Het was smerig, klam en vochtig en schimmels in de voegen van die gele wandtegels. Begin jaren zestig hadden wij thuis in de Halvemaanstraat (Drents Dorp) nog geen douche en moest je je wassen in de keuken in een teil, met warm water uit de fluitketel die op het gasfornuis stond te koken, want een geiser was er toen ook nog niet. Thuis een douche of geiser was een ongekende luxe. Je kon dus kiezen thuis wassen of naar het badhuis. De keuze was niet moeilijk. Liever in een teil dan in dat vies en vochtig badhuis waar Jan en alleman rondliep met een handdoek om het lijf. Daar douchte de hele straat. Wij kregen in Strijp (dat waren Philipswoningen H.h.v.l.) rond 1966/1967 douches en een geiser, dus we hadden warm water en een douche. We konden ons geluk niet op. Trouwens heel Drents Dorp.
Naam: bert van herk
Aan Martin Swinkels: ik heb niks te maken met die huizen en het badhuis in Stratum. Ik heb het gewoon over het badhuis in de Johannes van der Waalsweg. Al die andere badhuizen ken ik niet en ik had er ook geen interesse in nadat ik dit badhuis gezien had. Het zal allemaal wel het zelfde laken een pak zijn geweest. Fijn douchen in een douch waar de hele straat al in was geweest. Smerig lijkt mij. U ook?