EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13934

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Johannes van der Waalsweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Het Anker

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vormings Centrum Het Anker.

Beschrijving

Aan de Johannes van der Waalsweg stond deze school. Dit waren scholen die geheel van hout waren gebouwd, de zogenaamde Finse scholen.


Geplaatst op

24-10-2007

Reacties:

Datum: 25-10-2007
Naam: Frank de Bruin  
img

Na de Johannes van der Waalsweg heeft het Anker nog een tijdje gezeten op de Limburglaan. Later is het Anker opgegaan in de Mekelaar en zat het in de Amundsenlaan.


Datum: 25-10-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

De levensschool heeft ook op de Hemelrijken hoek Schoolstraat gezeten. Ik heb er in 1956 op gezeten.


Datum: 20-02-2008
Naam: Alfons Ising  
img

De levensschool in de Hemelrijken is in 1955 opgericht als onderdeel van de Stichting Vorming Bedrijfsjeugd. Jo Kosten was in de eerste jaren aan die school als docent verbonden. Opgevolgd door een Kees Visser, die er slechts één jaar verbleef en toen naar een Amersfoorts vormingscentrum is vertrokken. Daarna was Jan Faasse directeur. Ik kwam zelf september 1959 als docent in dienst. Faasse moest in 1962 verplicht vertrekken en werd opgevolgd door een vroegere vriend, Kees Weinberger, die nauwelijks meer presteerde, maar zich op min of meer slimme wijze wist te handhaven. In 1968 ben ik naar het zusterinstituut De Ducdalf in Waalwijk vertrokken.


Datum: 21-02-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Parallel aan deze school stond vroeger ook nog een houten school op de hoek van de 's Gravesandestraat en de Johan van de Waalsweg. Wat voor school dit was weet ik niet, ik dacht een school voor bijzonder onderwijs, er werd veel gevoetbald op de speelplaats.
(inderdaad Mari, dat heette de BLO. (Tini)


Datum: 21-02-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Op die school in de 's Gravenzandestraat was mijn schoonvader (Henk Dircksens) hoofd der school, vanaf de start van de school in 1950 t/m 1971, toen hij met pensioen ging. Hij is toen opgevolgd door Jac Aarts, die weer werd opgevolgd door dhr. Smulders. Andere meesters waren Jac Aarts, Sjaak Verschuren, Ad van Vroenhoven, dhr. Hertroijs, dhr. Berndse, Harrie Engbers. De vrouw van Harrie Engbers is onlangs 100 geworden. Verder waren er nog twee onderwijzeressen. Die namen komen hopelijk later.


Datum: 30-11-2009
Naam: Frans Verschuren  
img

Mijn vader Jacques Verschuren heeft vele jaren aan deze BLO-school gestaan. Ik herken de namen toen ik nog klein was van Dircksen, Jac Aarts en Van Vroenhoven. De houten school is in de jaren 70 afgebrand. Daarna is de school tijdelijk naar de Deken van Somerenstraat gegaan en daarna naar de Zevenaarlaan.


Datum: 10-08-2010
Naam: Leo Ooms vroeger Nard .  
img

Zo hoor je nog eens wat. Ik heb nog met de zoon van mijnheer Dircksen gemaild voor de foto's. Zijn er nog klasgenoten die nog wat foto's hebben? Ik ben geboren op 16-8-1947 en zou er graag nog een paar wilen zien.


Datum: 29-05-2012
Naam: Jeannette Pathuis-Heijligers  
img

Voor dit schooltje werd gebouwd, lag hier een vrij veldje met wilde bloemen en een prachtige vlierhaag, waar wij, de kinderen die in het huizenrijtje daarnaast (nummers 100 tot en met 110) heerlijk speelden en hutten bouwden. Wat waren we kwaad toen met de komst van dit houten gebouwtje het mooiste deel van ons speelveld werd afgepakt!
En waar op de foto parkeerplaatsen staan, lag een breed trottior, ideaal in de pintoltijd.
Op het schoolplein van de houten school in de 's Gravezandestraat werden aan het eind van de zestiger jaren van de vorige eeuw ook van tijd tot tijd evenementen voor de buurtkinderen georganiseerd.