EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4066

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, De Huifkar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Huifkar.

Beschrijving

Interieur met kasteleinspaar van De Huifkar aan het begin van de Aalsterweg.


Geplaatst op

08-05-2006

Reacties:

Datum: 14-01-2007
Naam: Frans Bax  
img

Harrie en Marietje van den Akker.


Datum: 04-08-2013
Naam: Anita Haazen-Wouters  
img

Mijn moeder Toos Wouters-van Mierlo, 89 jaar oud, kan nog vertellen dat de decoraties en teksten die zichtbaar zijn, zijn geschilderd door de vader van Lenny Kuhr.


Datum: 05-08-2013
Naam: Willy van den Akker  

Beste Anita. Wat leuk om dit berichtje van cafè De Huifkar te lezen. Ik ging in die tijd vaak zondags met mijn vader Piet ( Broer van Harrie ) naar dat cafè toe. Maar ik heb nooit geweten dat de vader van Lenny Kuhr die decoraties heeft geschilderd. Zo zie je maar weer dat je nooit te oud bent om nog wat te leren. Ik heb zelf De Huifkar altijd een heel mooi oud cafè gevonden. Daar straalde het Brabantse helemaal vanaf, zowel buiten als van binnen. Ook kon ik genieten van het Sint Jorisgilde en de processie van Valkenswaard die daar altijd pauzeerde, zowel op de heen als op de terugweg. Beste Anita, wil jij de groeten doen van mij aan je moeder Toos die ik in die tijd heel goed heb gekend.


Datum: 17-08-2013
Naam: Anita Haazen  
img

Beste Willy, de groeten van mijn moeder. Ze heeft zich wel vergist, het was de opa van Lenny Kuhr. Jullie hadden vlgs mijn moeder een slagerij en kruideniersbedrijf, op de hoek Seringenstraat/Begoniastraat. Ze herinnert zich Cor nog goed die de boodschappen kwam opnemen en thuis brengen. Zijn kenmerkende uitspraak bij het opnemen was: " ik kom eens even horen". Zie ook de andere foto van de Huifkar bij Eindhoven in Beeld. Ik ga bij mijn moeder nog op zoek naar foto's.
<<< Anita, foto's zijn altijd welkom. (Red.) >>>


Datum: 18-08-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Voor "de Huifkar" zie ook de foto's 13951, 19705, 21822, 2956, 3046 en de meest trieste is toch wel 34139.


Datum: 18-08-2013
Naam: Willy van den Akker  

Hallo Anita. Even laten weten dat onze Cor vorig jaar met zijn vijf en tachtig jaar is overleden, dat kan jij dat even aan jullie moeder doorgeven. Cor laat veel mooie schilderijen na, vooral in zuid Limburg en Belgie was hij zeer goed bekend. Op Eindhoven in Beeld heb ik een paar schilderijen van hem gezet, b.v. de Gastoren en een uit het Stadswandelpark met zijn vrouw en de hond..