EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13951

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Begin Leenderweg

Beschrijving

De Leenderweg bij de splitsing met de Aalsterweg en de Stratumsedijk. Rechts café De Huifkar.


Geplaatst op

26-10-2007

Reacties:

Datum: 26-10-2007
Naam: Henny de Vries  
img

Prachtige opname, met links met luifel bakker ? (later Sterk), daarnaast ijssalon De Waard, dan V.d. Heuvel dierenspeciaalzaak. Iets verderop, bij de vijfde fietser: kapperszaak V.d. Heyden. Achteraan links, café-feestzaal Astoria. Fantastisch dit terug te zien.


Datum: 26-10-2007
Naam: Hans Kuipers  
img

Volgens mij is dit Café Rozenstein.


Datum: 27-10-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Nou Hans, daar hebben we wat reacties op gekregen! Samengevat: café Rozenstein zat op de Aalsterweg aan de linkerkant op zo'n 187 meter (ik heb het gemiddelde genomen) van De Huifkar. Verder werd verwezen naar foto 532.


Datum: 27-10-2007
Naam: Willy van den Akker  

Beste Hans Kuipers, dit is echt café De Huifkar. Hier heeft een oom van mij, Harrie van den Akker, jaren in gezeten. Ik zie zelfs mijn nicht op het terras zitten. Ik ben er vaak geweest met mijn vader die daar dan een partijtje ging biljarten bij O.B.K. of een bumke katte met een borreltje erbij natuurlijk. Ondertussen ging ons moeder wat buurten met tante Marie.


Datum: 31-10-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Deze foto is van voor 1956, ik heb een verklaring van onteigening van de tuin op Leenderweg 34, dit is het zesde huis aan de rechterkant vanaf de Biesterweg richting Centrum, deze tuin werd onteigend omdat de weg geasfalteerd en verbreed zou worden. Voor de 48 m2 werd 633 gulden betaald.


Datum: 24-02-2009
Naam: Wim Verhulst  
img

Wat mij altijd is bijgebleven als ik deze splitsing zie is het ernstige ongeluk waarbij een jong meisjes onder een vrachtauto met boomstammen was gekomen. Verder de erorme mensenmassa op de Aalster- en Leenderweg na het landkampioenschap van VV Eindhoven.


Datum: 15-07-2010
Naam: Piet Alderliesten (nu Pierre)  
img

Leuk te zien de hobbelkeien en de oude lichtmasten met TL-verlichting. Later werd er geasfalteerd en kwamen er betonnen lichtmasten met natriumverlichting. Met het veranderen van de weg kwamen er ook fietspaden. Daardoor werd de stoep waarop we speelden een stuk kleiner en werd de weg doorgetrokken naar Leende, zodat de Leenderweg veel drukker werd. Wij woonden op Leenderweg 292 en zaten dan op het hek de auto's te tellen en andere kinderen de fietsers. Je kon dan uren zitten.