EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40212

Bijdrager:

Jaar:

1921

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kastelen

Onderwerp 3.:

De Burgh

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ontvangstkamer Huize De Burgh

Beschrijving

De ontvangstkamer van Huize St. Joseph Burgh, of simpelweg De Burgh, aan de Geldropseweg.
Huize De Burgh is gebouwd op de restanten van een voormalig slot, dat voor het eerst vermeld werd in 1325. Norbertus Smits van Oyen, telg uit de welbekende adellijke familie Smits van Oyen, liet het slot in 1904 slopen en in 1912 vervangen door het huidige landhuis. Het landhuis is ontworpen door architect Jos Cuypers, zoon van de beroemde architect Pierre Cuypers.
Tot 1936 heeft de familie Smits van Oyen het landhuis bewoond, toen werd het overgedaan aan de Zusters van Barmhartigheid, die er psychiatrisch patiënten gingen verzorgen. Sinds 1983 zijn het landhuis en het bijbehorende landgoed Glorieuxpark (genoemd naar Modestus Glorieux, de stichter van deze congegratie) in gebruik als rusthuis voor de Zusters van Barmhartigheid. Hun kapel doet tevens dienst als trouwlocatie, de enorme tuin in landschapsstijl leent zich dan ook uitstekend voor het maken van bruidsreportages. (Red.)


Geplaatst op

05-09-2022

Reacties:

Datum: 05-09-2022
Naam: Martin Swinkels  
img

Regelmatig geweest vroeger, want een zus van mijn moeder was getrouwd met een man die op dit complex werkzaam was als tuinman in het onderhoud. De zus van die man was toen in dit klooster.