EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3641

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Drumband, Pius X / Pro Musica

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Repetitie Drumband Pius X

Beschrijving

Deze foto is genomen tijdens een repetitie van Drumband Pius X in de tuin van kasteel de Burgh aan de Geldropseweg. Deze drumband heeft later een andere naam gekregen; Pro Musica en heeft veel succes gehad. Inmiddels bestaat Pro Musica niet meer. Er werd ook gerepeteerd in een houten gebouwtje aan de Kardinaal de Jongweg, maar in de zomer werd er naar buiten gegaan.


Geplaatst op

26-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-10-2006
Naam: Peter Rombouts  
img

Op de Foto staan in ieder geval Tambourmaittre/instructeur Wil van Doorn en leden van de familie van Kessel. van der Aa en Rombouts. De kleine tambourmajoor is waarschijnlijk de later bekend geworden musicus Angelo Smulders.


Datum: 29-11-2006
Naam: Anneke van Esdonk-van Valen  
img

Ben jij echt vanaf het begin lid geweest, heb jij dan ook nog op een schuin plankje leren drummen. Mijn zus en ik hebben nog bijles gehad in de schuur bij de familie van der Aa op de Moreelselaan. Kan jij je dat ook nog herinneren? En dan het jaarlijkse Bierfeest in Wieze? Ik heb nog altijd als ik een drumband hoor, dat ik dan in mezelf nog tel, zoals ik het van Wil van Doorn en consorte heb geleerd, plom plom plom plom, plom een twee drie vier een twee drie vier haha! Ik zie hem dan nog steeds voor me in het lokaaltje aan de Kardinaal de Jongweg. Wij leerden geen noten lezen, nee wij deden het met tedom en plom of zoiets, geweldig toch! Ben er maar 4 jaar bij geweest, want toen ik verkering kreeg, schaamde ik me dat ik met een halfdiep voor mijn buik meeliep met een drumband:)


Datum: 29-11-2006
Naam: Peter Rombouts  
img

Inderdaad bij Ad en Jo van der Aa in het schuurtje, op het schuine plankje met linoleum. niet alleen plom, plom, plom maar ook pannekoekenvijf en natuurlijk in het begin die moeilijk te spelen roffels.
Ik ben dan ook maar op bazuin gaan spelen en later trompet, toen die er na 3 vier jaar kwamen, onder leiding van Jack Horbach. Niet alleen het bierfeest was een hoogtepunt, maar zeker ook de deelname aan het Wereld Muziek concours in Kerkrade hoorde daarbij.


Datum: 27-12-2006
Naam: Peter Knippenberg  
img

Ik ben ook in mei 1966 begonnen bij drumband Pius X en heb ook in het schuurtje bijles gehad. We hadden twee keer in de week repetitie in toen nog een houten gebouwtje aan de Kardinaal de Jongweg, later in De Kuub aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Als ik terugdenk aan die tijd heb ik daar hele fijne herinneringen aan, zoals aan optredens in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld carnavalsoptochten in Bornheim (Duitsland), concoursen ook het wereld muziekconcours in Kerkrade en mijn laatste dat ik nog weet was in De Panne (België).
Ik ben ook met het twintigjaarig bestaan van de partij geweest. Samen met Anneke en Lia v Valen, gebroeders v Kessel, Fin v Keesel, Wil v Doorn, van Jo en Ad van der Aa, Peter en Johan Rombouts die ik me nog kan herinneren.
Ik ben trouwens die man met baard op die foto van het twintigjarig bestaan.


Datum: 24-03-2007
Naam: Noud Van Asten  
img

Zijn jullie Obersteden (brandweerfeesten) vergeten dan en zaterdags het oud papier ophalen? En het zinnetje de tamboerijen zijn goed pro-musica is beter? Ik zal binnekort als ik tijd heb nog wat foto's plaatsen van wat later, met Jos en Sjef van Dooren. Ik zie Jos nog wel eens, hij woont nu in Best.


Datum: 15-04-2007
Naam: Lia van Valen  
img

Kunnen jullie je nog herinneren dat er eens tijdens een repetitie brand geweest is in de schoorsteen van dat gebouwtje op de Kardinaal de Jongweg. Er stond zo'n oude kachel en in die pijp ontstond toen een brandje. Was ook zo weer geblust volgens mij.


Datum: 01-11-2011
Naam: Mieke Weekers  
img

Wie weet waar ik wil van Doorn kan vinden? Leeft hij nog? Wie heeft wat meer informatie over hem?


Datum: 21-02-2012
Naam: Geert Trienekens  
img

Ik heb Wil van Dooren vorig jaar nog gesproken in het winkelcentrum. Wij hadden toen een optreden met drumfanfare Acht waar ik tambourmaitre van ben. Hij woont in de buurt van de Europalaan, maar welke straat weet ik zo niet.


Datum: 21-10-2013
Naam: Ineke Veldhuis  
img

Wat ik het leukste vond was de lange trip naar Frankrijk, in de jeugdherberg. Met de hele groep op stap. Jongens en meisjes apart! Carnaval in Bornheim.
Zondagssmorgens oefenen op het DAF terrein. Met ons allen naar de Tongelreep, 3de boom acher de duikplank.
Groetjes aan allen die ik ken


Datum: 22-10-2013
Naam: Ineke Veldhuis  
img

Wie weet waar Marten Rooijendijk is gebleven? Ik ben op zoek naar hem maar kan hem niet vinden.


Datum: 22-10-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bij PostNL in Den Bosch had ik een van origine Eindhovense collega die Martin Royendijk heette. Misschien dat jij hem bedoelt, Ineke. Zoek even in de juiste naamspelling in de telefoongids en je komt hem tegen. Het zou me niks verbazen als hij het is die je zoekt want bij deze drumband zaten wel meer postmensen.


Datum: 01-03-2015
Naam: Rinus Linders  
img

Inmiddels weer zo'n 43 geleden dat ik gestopt ben bij Pro Musica. Via google weer eens gezocht wat er van Pro Musica is overgebleven en zag dat deze groep niet meer bestaat. Ja, iedereen heeft het druk gekregen en computertijdperk slokt ook een hele hoop tijd op.
Ik was in de eerste uren bij het samenstellen / toevoegen van het blazers groepje,
Samen met Ruud ( woonde toen in Geldrop ) Willy v.d. Kerkhof, Huub Driessen, Ria, met die mooie rode haren en Jack .... waarvan wij les kregen. Ja, in die houten keet tegenover de school. Er waren maar 2 es-des trompetten waarop we moesten oefenen. Wat waren we blij toen er 4 es-bes trompetten erbij kwamen. We konden toen alleen nummers maken gebasseerd op basistonen. Mijn broer Hans Linders was tamboerijn van het eerste uur. Wat heb ik een plezier gehad bij deze club. Helaas dat ik in militaire dienst moest en deze groep daarom moest verlaten.
Misschien dat er nog mensen zijn die dit lezen want het laatste bericht was van 22 oktober 2013.
Groetjes en misschien dat ik nog iets hoor van "oude" bekenden............. Rinus Linders


Datum: 09-12-2015
Naam: Peter Rotte  
img

Ja, dit is wel heel lang geleden. Dat ik dit nog tegen kom zeg wel erg leuk. Ik was ook bij Pro Musica weet alleen niet meer in welk jaar dat is geweest en tot welke jaar. Ik weet wel dat we naar het Wereld Muziek Concours zijn geweest en ik meen dat we ook 1e zijn geworden.
Ik hoop dat ik nog wat mailtjes krijg van bekende, heb ook facebook
Peter Rotte
groetje allemaal