EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10743

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kastelen

Onderwerp 3.:

De Burgh

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg 170. (1)

Beschrijving

Dit is de voormalige woning van Smits Van Oyen. Daarna kwamen de Zusters van Barmartigheid, die er lange tijd verstandelijk gehandicapten verzorgden. De zusters zijn er nog en hun orde is indertijd opgericht door priester M. Glorieux te Ronse (B).


Geplaatst op

01-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-04-2007
Naam: Anne Troost  
img

De orde van de zusters kochten de Burgh in 1936 en tot 1983 waren zij verantwoordelijk voor de verpleging. Omdat er toen niet voldoende werkkrachten meer waren, werden de patiënten overgedragen aan openbare instellingen. Op het terrein is nog wel een zusterhuis aanwezig, maar hier zitten nu bejaarde zusters en die zijn van verschillende congregaties.


Datum: 14-02-2008
Naam: E. Smolders  
img

Graag wil ik langs deze weg enige opheldering brengen. De sloopaanvraag betreft een bijgebouw naast de oprijlaan, dat zo niet vanaf de weg te zien is. Op dezelfde plaats zal een woon/zorggebouw gerealiseerd worden voor de Broeders van Dongen, die dezelfde stichter hebben (Stefaan Modest Glorieux) als de Zusters van Barmhartigheid. De Burg en het bijbehorende poortgebouw zijn beide rijksmonumenten. U kunt ervan uitgaan dat wij onze uiterste best zullen doen om deze prachtige panden tot in lengte van dagen te behouden. Dat geldt trouwens ook voor het karakter van het gehele terrein. Verdere plannen zijn dus niet aan de orde. Ik ben Directeur Ontwikkeling en Beheer Zusters van Barmhartigheid.


Datum: 22-11-2009
Naam: Huub van Lankvelt  
img

Ik wil aan het verhaal van E. Smolders van 14 februar 2008 toevoegen dat mijn ouders na hun huwelijk op 3 mei 1945 in twee zijkamers van dit gebouw zijn gaan wonen. De wieg van twee van mijn zussen en van mijzelf heeft hier nog gestaan. Eind 1948 / begin 1949 zijn wij verhuisd naar de portierswoning, waar wij tot 1966 gewoond hebben.