EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

402

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Wonderland

Onderwerp 3.:

1976

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wonderland 1976. (1)

Beschrijving

Onder de naam "Wonderland" werd tijdens de school-zomervakantie een aantal jaren een enorm festijn voor de Eindhovense jeugd georganiseerd. Het vond plaats in het POC (Philips Ontspannings Centrum), beter gezegd in en buiten de Jubileumhal. Die stond op wat nu het parkeerterrein van het PSV-stadion is. Met een scala aan activiteiten werd de jeugd beziggehouden, zoals draaimolen, buitenspeeltuin, treintje, botsauto's, timmeren, pannenkoeken bakken, eten, schilderen, film kijken, wielrennen, ring werpen, enz. We troffen een serie foto's aan uit 1976, die we hier graag laten zien.
(RHCe 0006208)


Geplaatst op

01-06-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

ik heb hier nog flink wat van op video (8mm filmpjes overgezet), maar dan Wonderland 1971 of 1972, dat weet ik niet zeker. Er stond een straaljager waar je in kon en binnen een racewagen van de DAF.


Datum: 16-02-2008
Naam: Jan Schellekens  
img

Inderdaad Steven, die straaljager was vet! Binnen had je een superracebaan. Echt een happening destijds.


Datum: 01-10-2008
Naam: peter  
img

Je had er ook een stand van Van Leest. Die had orgeltjes staan waar je op mocht spelen. Daarna kreeg je een orgelcertificaat.


Datum: 18-09-2011
Naam: Cornelis  
img

De eerste keer dat ik naar Wonderland mocht was in het gebouw van Katholiek Leven. Met bonnetjes kon je van alles doen daar. Het was een evenement want, waar kwamen wij nou in die jaren ?


Datum: 28-08-2020
Naam: bert van herk  
img

Waarom wordt zoiets nu niet meer georganiseerd? Het was toen zo'n groot succes. De kinderen hadden zo in de hele grote vakantie iets te doen, beter dan op straat rondhangen. En zeker voor de kinderen die het niet zo breed hebben. Durft de gemeente met een paar bedrijven dit niet opnieuw op te starten?


Datum: 29-08-2020
Naam: bert van herk  
img

ik heb de foto's van Wonderland nog eens bekeken. Je kunt echt zien dat de kinderen hier volop plezier hebben, ze kunnen zich helemaal uitleven, zoals ik ook gedaan heb. En wij ouderen trouwens allemaal, en we zijn het nog niet vergeten. Het zit nog steeds in je geheugen na al die jaren. Het heeft zelfs in de krant gestaan dat het zo'n succes was. Waarom starten ze het nu niet opnieuw op? Het is nu allemaal voedselbank wat je hoort voor de mensen die wat minder hebben, daar is niks mis mee. Maar waar blijven de kinderen van die gezinnen in de vakantie? Geef ze "wonderland", wat zal dat voor die kinderen een "wonderland" zijn. Als de raadsleden en een paar bedrijven nou eens de koppen bij elkaar steken en daar bij een bak koffie met een kuukske over praten, dan komen we een heel eind. Het kan misschien gehouden worden in het PSV-stadion, die kuip staat meer dan de helft van het jaar leeg en ze kunnen het nog aftrekken van de belasting.


Datum: 13-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Onbegrijpelijk dat dit evenement nooit opnieuw opgestart is. Zeker nu we zoveel kinderen hebben die het niet zo breed hebben, samen met de vluchtelingen. Het is een event dat je je leven lang bijblijft. Gewoon jammer. Ik heb er in de vakantietijd als er weer Wonderland was (je keek ernaar uit) volop van genoten. Het is een gat in de markt. Echt sund.


Datum: 16-06-2022
Naam: bert vanherk  
img

En? Eindhoven? Waarom geen reactie? Gewoon niet reageren denken jullie. Dan gaat het wel over. Te veel moeite? Kijk maar eens op  www.youtube.com/watch?v=EPalF7pE7hg en op  www.youtube.com/watch?v=LWfZ-maKmuY
Ik denk dat dit duidelijk zat is.


Datum: 21-06-2022
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Inderdaad, geweldig! Niet iedereen kon in die tijd op vakantie naar Spanje, Italië of waarheen dan ook. En zes weken zomervakantie ... we verveelden ons geen moment. Er was WONDERLAND! We konden ons daar helemaal uitleven, waren veilig onder de pannen en leerden er ook van. De knipkaart gaf toegang tot voor elk wat wils en ook nog versnaperingen, zoals een pennywafel en een ijsje. En ja, zoiets zou er nog moeten zijn in deze tijd. Kinderen moeten kunnen spelen, het huis uit, achter de PC en TV weg en socialiseren. Fijne bijkomstigheid was dat het overdekt was en niet weersafhankelijk. Ook in de overige vakantieweken verveelden we ons trouwens niet, want we hadden nog De IJzeren Man en we speelden graag buiten op straat allerlei buitenspelletjes zoals britsen, knikkeren, pintollen, knellen, kaatseballen, stoeprandje butsen, landje veroveren, voetballen, verstoppertje, vangertje en verlossertje etc. Maar Wonderland was echt een traktatie op alle gebied! Om nooit te vergeten.


Datum: 22-06-2022
Naam: Bert van Herk  
img

Helemaal mee eens Marijke, wat denk je hier van? Ze willen de jeugd van de straat af hebben, als je ze allemaal hoort, veel mensen klagen steen en been over overlast van de hangjongeren, maar er wordt weinig aan gedaan. Misschien kan Wonderland in de vakantietijd opnieuw opgezet worden. Het kan makkelijk, als al die Eindhovense bedrijven, die het wel zien zitten, de koppen eens bij elkaar steken, en elk bedrijf een eigen inbreng heeft, b.v. een groot vrachtwagenbedrijf zet er wat onderdelen neer, laat de kinderen eraan sleutelen, misschien vinden ze het wel leuk en willen ze, als ze straks groter zijn het ook doen. Dit geld voor elk bedrijf dat meedoet, ieder zijn eigen ding. Een bouwbedrijf zet er stenen neer om ze te laten metselen, een timmerbedrijf timmerhout om te timmeren, je snapt wat ik bedoel. Die grote bedrijven op Ekkersrijt, en al die anderen kunnen ervan profiteren, het is een gat in de markt. Dit is ook een manier om aan personeel te komen in de toekomst. Ik was er vroeger altijd bij als er weer Wonderland was, ik vond het prachtig. Het was altijd stampes druk zoveel interesse was er voor. Ik ging met een lang gezicht naar huis als het 's avonds dicht ging. Dat is nu 60 jaar geleden en je praat er nu nog over, dit evenement vergeet je nooit. De entree was toen een dubbeltje, met twee consumptiebonnen. Dat kan nu niet meer, dat zal nu wel iets meer zijn. Als het nu weer opgepakt wordt, dan hebben de kansloze kinderen en degenen die het niet zo breed hebben ook een leuke tijd. En laten we de meisjes niet vergeten, voor deze dames is ook zat te doen. Is er eigenlijk wel een reden om het niet opnieuw te organiseren, vraag ik mij af. Die bedrijven kunnen de onkosten ook nog eens aftrekken van de belasting. Zo kunnen ze allemaal de jeugd nog eens lekker maken om bij hen te komen werken. Ze hebben nu gezien hoe het gaat. Een betere reclame en promotie kunnen ze niet hebben. Ik stel die vraag nog een keer: "Is er eigenlijk wel een goede reden om het niet opnieuw te organiseren?". Ik ben benieuwd of de gemeenteraad, of een geïnteresseerd bedrijf hierop reageert. Dan hebben we iets waar we allemaal goed mee zijn. Een leuke locatie zou zijn het beursgebouw, dan is daar ook weer wat te doen. Het wordt een win/win-evenement.