EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

36748

Bijdrager:

Jaar:

1991

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Evenementenhal Fats Domino concert

Beschrijving

De Evenementenhal, waar in de jaren vele concerten werden gegeven. Hier de evenementenhal zondag 28 april 1991. Honderden mensen wachten geduldig tot de deuren open gaan voor het concert van Fats Domino.


Geplaatst op

11-03-2016

Reacties:

Datum: 11-03-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het staat me bij dat de Eindhovense R&R-band Mac Taple, zie foto 28903, bij dit Fats-concert in het voorprogramma stond.


Datum: 11-03-2016
Naam: Wim Vlemmix  
img

Ik was erbij maar ik herinner me heel iets anders. Een echte Fats Domino fan, ik meen dat ze voorzitter was van een Fats fanclub, was uiteraard aanwezig. In het ED van die tijd stond een verhaaltje over haar plus het feit dat Fats haar THUIS had opgezocht! Kom daar nu eens om! Maar wat werkelijk uniek was die avond, was dat deze mevrouw de hele avond het gehele concert op het podium, pakweg op 3 meter afstand van Fat's vleugel. Staat me nog steeds bij.


Datum: 11-03-2016
Naam: Ger te Raaij  
img

Ja Wim, dat klopt, maar dat was het concert van 24 mei 1988. De dame was geen voorzitter, maar een diehard fan. Welk voorprogramma er speelde kan ik niet achterhalen; daar heb ik geen foto's van. Ik heb 16 concerten bijgewoond van Fats Domino waarbij Mac Taple ook in het voorprogramma heeft opgetreden, maar meestal was het Bobby Setter met zijn band. Op de foto boven was voormalig PSV-trainer Bobby Robson aanwezig tijdens het concert, met enkele PSV-voetballers, waaronder Erwin Koeman. Deze zijn die avond ook nog backstage geweest en op de gevoelige plaat vastgelegd.


Datum: 12-03-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zozo, Wim en Ger. Geen Lazy Lady dus, lijkt me.


Datum: 13-03-2016
Naam: Hans van Melis  
img

Ik was er ook een keer back-tribune. Daar was ruimte om te swingen.


Datum: 13-03-2016
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Fats is en blijft een geweldige muziekfavoriet van ons beiden. We hebben diverse concerten bijgewoond, de laatste in de sporthal Aalsterweg. Ook in de Philipsjubileumhal, waar in het voorprogramma de Comets optraden, begeleidingsgroep van Bill Haley. Voor ons ging een groep staan die het uitzicht belemmerde van, denk ik, de rock en roll club, een beetje Harley Davidsonlui. Later hebben we toch nog kunnen dansen en swingen. Mooie tijd. Het commentaar van die vrouw die fan was en bezocht is door Fats weet ik ook nog wel.


Datum: 13-03-2016
Naam: Koos van Strien  
img

Inderdaad Ben, dat was Mac Taple. Ik dacht dat ze een paar extra nummers moesten spelen i.v.m. vertraging.


Datum: 18-03-2016
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Die fanatieke Fats-fan was mevrouw Van Liempt. Ik herinner me nog dat Felix Meurders (De Rock 'n' Rollmethode) haar eens vroeg om Fats op te bellen met zijn verjaardag. Wat ze natuurlijk deed, ze had zijn nummer en ze belde hem wel vaker, ondanks haar gebrekkige Engels.


Datum: 27-10-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Helaas is Fats deze week op 89-jarige leeftijd in New Orleans overleden.