EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8400

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Anthony van Leeuwenhoeklaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

Philips Speeltuin

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kinderen van de Philips speeltuin.

Beschrijving

Kinderen van de Philps speeltuin in de Frederiklaan In het midden met toeter op z'n hoofd Meneer v. Dinter. Hoofd van de speeltuin. Achterin met bonde kop tusen twee meiden? Ik! Bali Molenaar.


Geplaatst op

06-01-2007

Reacties:

Datum: 26-02-2009
Naam: Louis van den Akker  
img

Na meneer van Dinter is mijn vader nog een aantal jaren het hoofd geweest van deze speeltuin. Mijn vader was toneelknecht bij de Philips Schouwburg en na een hartaanval was dit werk teveel voor hem. Hij moest dan ook wel zijn eerste hulp certificaat hebben om deze speeltuin te overzien.
Goeie genade dit moet al weer zo'n 53-54 jaar geleden zijn en nu dat ik deze website heb ondekt is het toch wel leuk om al deze foto's weer eens te zien. Het is best mogelijk dat enige van mijn broers op deze foto staan, helaas ben ik niet al te zeker.


Datum: 17-11-2010
Naam: Harold de Wit Sr  
img

Het zou wel kunnen dat ik een van de kleine witte bollen was die op de eerste rij zijn neergezet, ik was/werd toen - ik ben van juli '44, drie jaar.

Ik herinner me wel dat ik er dikwijls was, maar je herinnert je natuurlijk nauwelijks nog iets van vóór de leeftijd van vier jaar.


Datum: 03-02-2013
Naam: Elly Kivits  
img

ik heb destijds de speeltuin geopend met mevrouw Philips, zijn daar soms nog fotos van? Dat zou ik best willen weten. Ik droeg het kussen met de schaar erop en moest een versje opzeggen en zo gingen we bij alle toestellen een lint doorknippen. Ik ben benieuwd. Groetjes, Elly Kivits.


Datum: 03-02-2013
Naam: Harold de Wit Sr.  
img

De speeltuin was toch niet aan de Frederiklaan?


Datum: 15-09-2013
Naam: Pieter Janssen  
img

De speeltuin was op de hoek van de Frederiklaan/De Jonglaan,De ingang was aan de De Jonglaan,tegenover de achteringang van de Etos-bakkerij.